fbpx

Recept: enostavna jabolčna rolada s cimetom, ki se ji ne boste mogli upreti

Foto: envato

Izbire za praznične sladice je veliko in ljubiteljem peke je težko izbrati, ali bodo najbližje presenetili s čokoladnimi, sadnimi ali karamelnimi užitki. Med odločanjem pa ne smete pozabiti na klasično kombinacijo okusov jabolk in cimeta: zato smo vam pripravili enostaven recept za slastno jabolčno rolado s cimetom.

Vsi poznamo slasten okus jabolčnega štrudla, s katerim smo se sladkali v otroštvu in zato mnogi še vedno uživamo v jabolčnih sladicah.

Jabolčna rolada s cimetom

  • Obroki: 12 porcij
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Pri receptu za jabolčno rolado je sladek okus jabolk prepojen še s slastnim, takoj prepoznavnim cimetom.

Sestavine

    Sestavine za rolado:
  • 6 jajc
  • 1 rumenjak
  • tričetrt skodelice sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 skodelica moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička cimeta
  • ščepec soli
  • ščepec muškatnega oreščka
  • Sestavine za nadev:
  • 4 jabolka
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici masla
  • Sestavine za cimetovo kremo:
  • 2 skodelici smetane
  • pol žličke cimeta
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Navodila

  1. V skledi pripravite sladkor, jajca, rumenjak, vanilijev ekstrakt in ščepec soli. Z ročnim mešalnikom mešajte približno 5 minut.
  2. Testu s pomočjo sita dodajte še moko, kakav v prahu, cimet, pecilni prašek in muškatni orešček. Nežno vmešajte v zmes.
  3. Zmes vlijte v pekač, obložen s peki papirjem, jo zgladite in pekač postavite v pečico, ki ste jo segreli na 180 °C. Pecite 14 minut.
  4. Testo položite na čisto kuhinjsko krpo ali prt, na katerega ste potresli malo sladkorja. Odstranite peki papir in s pomočjo prta zvijte v obliko rolade. Pustite, da se ohladi.
  5. Jabolka olupite in narežite na majhne koščke. V ponvi pripravite maslo in sladkor ter segrevajte na srednjem ognju. Dodajte jabolka in pražite 4-5 minut. Nato jabolka odstavite in pustite, da se ohladijo.
  6. Pričnite s pripravo cimetove kreme. To naredite tako, da smetani dodate cimet in sladkor v prahu in mešanico stepete z ročnim mešalnikom. Nato ohlajeno rolado odvijte in po njej namažite približno tri četrtine kreme.
  7. Na kremo dodajte še jabolka. Pazite, da ob robu pustite malo prostora, da boste rolado lažje zvili.
  8. Rolado zvijte in po njej namažite preostanek cimetove kreme.

Dodaten nasvet:

Ljubitelji prepoznavnega karamelnega okusa lahko v recept vključite še karamelno omako, ki jo boste za cimetovo kremo dodali v roladni zvitek. Nato jo lahko po roladi še pokapate ali pa s pomočjo lesenega nabodalca narišete zanimiv vzorec.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.