姜饼是指一大类烘焙食品,通常用生姜、丁香、肉豆蔻和肉桂调味,并用蜂蜜、糖或糖蜜增甜。为了让冬季气氛更真实,请在菜单中添加美味的姜饼。这种芳香可口的甜点是世界各地假期的别称,它们是让您的假期照片看起来完美无缺的有效补充。
Medenjakova torta (gingerbread torta)
组成部分
- 1/2 杯糖
- 1/2 杯黄油
- 1 个鸡蛋
- 2 1/2 skodelice navadne moke
- 1 1/2 žličke pecilnega praška
- 1茶匙肉桂
- 1 čajna žlička ingverja
- 1/2 茶匙盐
- 1 skodelica tople vode
- sladka smetana Za vanilijevo smetanovo kremo:
- 1 skodelica granuliranega sladkorja
- 1/2 杯黄油 –1 skodelica stepene smetane
- 2茶匙香草精
方向
- Pečico segrejete na 250 stopinj in pekač premažite z malo olja.
- V skledi zmešajte sladkor in maslo, dokler ne dobite gladke zmesi.
- Dodajte jajca in dobro premešajte z električnim mešalnikom.
- V drugi skledi zmešate suhe sestavine: moko, pecilni prašek, cimet, ingver in sol.
- Nato zmešajte obe mešanici in vanj vlijte skodelico vrele vode.
- Pečete na 200 stopinjah približno 40 minut.
- Za pripravo vanilijeve kreme pa skupaj zmejšate vse sestavine in z njo premežete tortne plasti. Okrasite po želji.