fbpx

Recept: medenjakova torta (gingerbread torta)

Foto: envato

Medenjaki se nanašajo na široko kategorijo pekovskih izdelkov, ki so običajno aromatizirani z ingverjem, nageljnovimi žbicami, muškatnim oreščkom in cimetom ter sladkani z medom, sladkorjem ali melaso. Da bo zimsko vzdušje pristno, na jedilnik dodajte slastne medenjake. Ta dišeča in okusna sladica je drugo ime za praznike po vsem svetu in so učinkovit dodatek, s katerim bodo vaše praznične fotografije videti brezhibne.

Medenjakova torta (gingerbread torta)

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 1/2 skodelice masla
  • 1 jajce
  • 2 1/2 skodelice navadne moke
  • 1 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 čajna žlička ingverja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 skodelica tople vode
  • sladka smetana
  • Za vanilijevo smetanovo kremo:
  • 1 skodelica granuliranega sladkorja
  • 1/2 skodelice masla
  • –1 skodelica stepene smetane
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta

Navodila

  1. Pečico segrejete na 250 stopinj in pekač premažite z malo olja.
  2. V skledi zmešajte sladkor in maslo, dokler ne dobite gladke zmesi.
  3. Dodajte jajca in dobro premešajte z električnim mešalnikom.
  4. V drugi skledi zmešate suhe sestavine: moko, pecilni prašek, cimet, ingver in sol.
  5. Nato zmešajte obe mešanici in vanj vlijte skodelico vrele vode.
  6. Pečete na 200 stopinjah približno 40 minut.
  7. Za pripravo vanilijeve kreme pa skupaj zmejšate vse sestavine in z njo premežete tortne plasti. Okrasite po želji.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.