冰镇白巧克力慕斯非常适合这些温暖的阳光明媚的日子,因为此时我们喜欢凉爽而快捷的甜点。试试吧,这个罪孽值得!
Mousse iz bele čokolade ne zahteva veliko vašega časa, zato ga lahko pripravite tudi takrat, ko ste v časovni stiski (pa še pečice vam ni treba prižigati). Slastno in hitro!
阅读更多: 食谱:美食家的神圣 Nutella 慕斯
Sestavine za čokoladni mousse iz bele čokolade:
- 200克白巧克力
- 2个蛋
- 50 gramov sladkorja
- 50 mililitrov mleka
- 200 mililitrov stepene smetane
- 3 do 4 lističi mete
Recept za čokoladni mousse iz bele čokolade:
Jajčna rumenjaka, mleko in sladkor stepajte nad paro. Odmaknite s pare in dodajte nastrgano belo čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi. Ohladite na sobno temperaturo. Beljake stepite v trd sneg in stepite smetano. Sneg in smetano zmešajte med seboj in nato počasi vmešajte še ohlajeno kremo s čokolado. Maso razporedite v skodelice in dajte v hladilnik za eno uro. Okrasite z listi mete in postrezite. Pa dober tek!