Recept: mousse iz bele čokolade, vreden vsakega greha

Ohlajen mousse iz bele čokolade je kot nalašč za te tople sončne dni, ko nam prijajo nekoliko bolj hladne in hitre sladice. Poskusite, ta je vreden greha!

Mousse iz bele čokolade ne zahteva veliko vašega časa, zato ga lahko pripravite tudi takrat, ko ste v časovni stiski (pa še pečice vam ni treba prižigati). Slastno in hitro!

PREBERITE ŠE: Recept: božanski Nutellin mousse za sladokusce

Mousse iz bele čokolade lahko dopolnite tudi s svežim sadjem.
Mousse iz bele čokolade lahko dopolnite tudi s svežim sadjem.

Sestavine za čokoladni mousse iz bele čokolade:

  • 200 gramov bele čokolade
  • 2 jajci
  • 50 gramov sladkorja
  • 50 mililitrov mleka
  • 200 mililitrov stepene smetane
  • 3 do 4 lističi mete

Recept za čokoladni mousse iz bele čokolade:

Jajčna rumenjaka, mleko in sladkor stepajte nad paro. Odmaknite s pare in dodajte nastrgano belo čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi. Ohladite na sobno temperaturo. Beljake stepite v trd sneg in stepite smetano. Sneg in smetano zmešajte med seboj in nato počasi vmešajte še ohlajeno kremo s čokolado. Maso razporedite v skodelice in dajte v hladilnik za eno uro. Okrasite z listi mete in postrezite. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako pravilno očistiš jagode: če jih daš v slano vodo, iz jagod prilezejo male žuželke