nutellin mousse
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Oboževalci Nutelle ste ponovno prišli na svoj račun. Tokrat smo pripravili recept za božanski Nutellin mousse, ki vas bo razvajal s svojo nežno teksturo!

Hitro po zalogo Nutelle, ki jo skrivate v shrambi, in preizkusite ta preprost recept za Nutellin mousse, ki je (pričakovano) zares odličen. Bogat, kremast in vreden vsake žlice.

PREBERITE ŠE: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!

Sestavine – Nutellin mousse:

  • 230 gramov kremnega sira (sobna temperatura)
  • 3/4 skodelice Nutelle (kupljene ali domače)
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 1 skodelica smetane za stepanje
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • smetana za stepanje
  • 2 žlici praženih lešnikov
  • 2 žlici sesekljane temne čokolade

Potek priprave – Nutellin mousse:

V večji skledi z električnim mešalcem zmešajte kremni sir, Nutello in sladkor v prahu. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka, puhasta masa (2 do 3 minute). Maso prestavite v nekoliko manjšo skledo, v čisti večji skledi pa zdaj stepite smetano s sladkorjem in vaniljevim ekstraktom. Tretjino stepene smetane dodajte k masi z Nutello in premešajte z lopatico. Dodajte še drugo tretjino, počasi premešajte in enako naredite še z zadnjo tretjino stepene smetane. Maso razporedite v 4 do 6 kozarcev in pokrite postavite v hladilnik za 30 do 45 minut (ali pa čez noč). Preden postrežete, jih okrasite s kupčkom stepene smetane ter dvema čajnima žličkama praženih lešnikov in temne čokolade. Pa dober tek!


Recept za sirove grizike Recept: sirove grizike – lizike iz sira Recept - pečene testenine Recept: pečene testenine z mletim mesom in nebeško skorjico Recept za jabolčni kompot Recept: domač jabolčni kompot, ki diši po domu Foto: Shutterstock Recept: Enostavna kokosova rulada brez peke · · · · ·