您可能知道很多种面包,但我们打赌您从未听说过猴面包。一半面包,一半披萨一定是你的下一个烹饪项目。但这并不意味着您需要大量的食材和大量的厨房里程。不,你所要做的就是按照这个食谱的说明进行操作,你就不会错过任何事情。
Bi radi poskusili nekaj novega? Kaj pravite na opičji kruh? Ne, iz vas ne brijemo norca. Opičji kruh dejansko obstaja, in ko boste spoznali, za kaj gre, se boste v 食谱 oz. jed nemudoma zaljubili. Potrebujete le testo za pico, mocarelo in salamo.
阅读更多: Recept: pomfrit iz polente s panceto
Recept za opičji kruh:
Sestavine za opičji kruh:
- testo za pico
- mocarela (ali kateri drugi sir)
- šunka (ali katera druga vrsta salame)
- zeliščno olje
- sir (za strganje)
- kisla smetana (po želji)
Postope priprave opičjega kruha:
Na približno štiricentimetrske kvadratke iz testa položite koščke salame in sira ter zaprite (lahko naredite kroglico ali pa tudi ne). Pomočite jih v zeliščno olje in polagajte v pekač. Ko prekrijete dno, potresite s sirom ali premažite s kislo smetano. Na kroglice naložite še eno vrsto (med peko te narastejo, zato ne pretiravajte s količino). Pekač nato prestavite v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija, in pecite 15 minut. Ko je kruh pečen, ga pustite stati 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga obrnite in postrezite (lahko skupaj z omakami). Pa dober tek!
Lahko pa se priprave opičjega kruha lotite kot gospodična s posnetka: