柿子是一种非常甜多汁的水果,曾被称为“天堂苹果”或“众神的食物”。您可以单独食用它,也可以将其用于其他菜肴中。您将在 1、2、3 中准备的柿子酱是极好的菜肴或款待之一。
Kakijeva marmelada je za pripravo preprosta, uporabite jo pa lahko na cheesecakih ali pa jo preprosto namažete na kruh. Pripravljena je v 35 minutah, zanjo pa potrebujete le 5 sestavin.
配料
- 6 večjih kakijev
- 200克糖
- 2汤匙水
- 1汤匙玉米淀粉
- 一个柠檬汁
准备
Prepričajte se, da uporabljate zrele kakije. Očistite jih, olupite in odstranite morebitna semena. S pomočjo multipraktika spasirajte kakije v pire. Pire dajte v srednje veliko ponev, dodajte sladkor in pustite, da na srednje visoki vročini vre 15 minut. Občasno premešajte. V manjši posodi zmešajte vodo in koruzni škrob, dokler se koruzni škrob ne raztopi. Mešanico dodajte pireju, dodajte še sok limone in pustite na nižji do srednje visoki vročini še 15 minut, da se rahlo zgosti. Občasno mešajte.
Če želite, da je marmelada še gostejša, še enkrat dodajte mešanico koruznega škroba in vode. Nikar ne dodajate koruznega škroba neposredno v džem, sicer se vam bodo naredile grudice.
Pustite, da se marmelada ohladi na sobni temperaturi, nalijte v očiščene kozarce, jih zaprite in marmelado hranite v hladilniku.