fbpx

食谱:美味的狂欢节果酱松饼

今年,为什么不尝试一下带有美味狂欢节松饼的狂欢节甜甜圈呢?准备工作当然更容易,而且味道当然也很棒。

V spletni zakladnici receptov Rudolfova malca se najde cela kopica odličnih receptov, najbolj pa nas je sezoni primerno pritegnil seveda prav ta. Pustni mafini z marmelado so fenomenalna različica pustnih krofov, pripravite pa jih v manj kot uri (s pečenjem vred).

Slastni pustni mafini z marmelado
Slastni pustni mafini z marmelado

Sestavine za pustne mafine z marmelado:

  • 2个蛋
  • 70 g sladkorja
  • 125 ml (sončničnega) olja
  • 半个柠檬汁
  • 5 g vaniljevega sladkorja ali pol žličke vaniljevega ekstrakta
  • 2汤匙朗姆酒
  • 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
  • 220 g moke (poljubne)
  • 1/4 茶匙 泡打粉
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • 杏果酱
  • 糖粉(撒用)

Priprava pustnih mafinov z marmelado:

Pripravimo pekač za mafine. Pečico segrejemo na 200 °C. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi posodi stepemo jajca na najvišji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo dalje vsaj 3 minute, da masa naraste. V maso dodamo olje, kislo smetano, limonin sok, rum, vaniljo in premešamo (na nižji hitrosti). V maso dodamo mešanico z moko in na kratko premešamo. Maso vlivamo v modelčke, najprej le toliko, da masa prekrije dno. Nato damo v vsako vdolbino po eno čajno žličko marmelade (za sladkosnede lahko tudi eno in pol). Nato v vdolbine vlijemo preostalo maso. Vdolbine napolnimo do 3/4, ne do vrha. Pustni mafini naj se pečejo 20 do 23 minut na 200 °C. Počakamo, da se malo ohladijo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Lahko pokusimo že tople. Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。