今年,为什么不尝试一下带有美味狂欢节松饼的狂欢节甜甜圈呢?准备工作当然更容易,而且味道当然也很棒。
V spletni zakladnici receptov Rudolfova malca se najde cela kopica odličnih receptov, najbolj pa nas je sezoni primerno pritegnil seveda prav ta. Pustni mafini z marmelado so fenomenalna različica pustnih krofov, pripravite pa jih v manj kot uri (s pečenjem vred).
Sestavine za pustne mafine z marmelado:
- 2个蛋
- 70 g sladkorja
- 125 ml (sončničnega) olja
- 半个柠檬汁
- 5 g vaniljevega sladkorja ali pol žličke vaniljevega ekstrakta
- 2汤匙朗姆酒
- 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
- 220 g moke (poljubne)
- 1/4 茶匙 泡打粉
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 杏果酱
- 糖粉(撒用)
Priprava pustnih mafinov z marmelado:
Pripravimo pekač za mafine. Pečico segrejemo na 200 °C. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi posodi stepemo jajca na najvišji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo dalje vsaj 3 minute, da masa naraste. V maso dodamo olje, kislo smetano, limonin sok, rum, vaniljo in premešamo (na nižji hitrosti). V maso dodamo mešanico z moko in na kratko premešamo. Maso vlivamo v modelčke, najprej le toliko, da masa prekrije dno. Nato damo v vsako vdolbino po eno čajno žličko marmelade (za sladkosnede lahko tudi eno in pol). Nato v vdolbine vlijemo preostalo maso. Vdolbine napolnimo do 3/4, ne do vrha. Pustni mafini naj se pečejo 20 do 23 minut na 200 °C. Počakamo, da se malo ohladijo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Lahko pokusimo že tople. Pa dober tek!