fbpx

Opskrift: lækre fastelavnsmuffins med marmelade

I år, hvorfor ikke prøve en version af fastelavns-donuts med lækre fastelavnsmuffins? Tilberedningen er bestemt nemmere, og selvfølgelig er smagen fænomenal.

V spletni zakladnici receptov Rudolfova malca se najde cela kopica odličnih receptov, najbolj pa nas je sezoni primerno pritegnil seveda prav ta. Pustni mafini z marmelado so fenomenalna različica pustnih krofov, pripravite pa jih v manj kot uri (s pečenjem vred).

Slastni pustni mafini z marmelado
Slastni pustni mafini z marmelado

Sestavine za pustne mafine z marmelado:

  • 2 æg
  • 70 g sukker
  • 125 ml (sončničnega) olja
  • saft af en halv citron
  • 5 g vaniljevega sladkorja ali pol žličke vaniljevega ekstrakta
  • 2 spsk rom
  • 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
  • 220 g moke (poljubne)
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • abrikosmarmelade
  • pulveriseret sukker (til at drysse)

Priprava pustnih mafinov z marmelado:

Pripravimo pekač za mafine. Pečico segrejemo na 200 °C. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi posodi stepemo jajca na najvišji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo dalje vsaj 3 minute, da masa naraste. V maso dodamo olje, kislo smetano, limonin sok, rum, vaniljo in premešamo (na nižji hitrosti). V maso dodamo mešanico z moko in na kratko premešamo. Maso vlivamo v modelčke, najprej le toliko, da masa prekrije dno. Nato damo v vsako vdolbino po eno čajno žličko marmelade (za sladkosnede lahko tudi eno in pol). Nato v vdolbine vlijemo preostalo maso. Vdolbine napolnimo do 3/4, ne do vrha. Pustni mafini naj se pečejo 20 do 23 minut na 200 °C. Počakamo, da se malo ohladijo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Lahko pokusimo že tople. Pa dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.