香蕉面包多年来一直位居世界上最受欢迎的甜点之列。它以其简单的制备和多汁、芳香的味道令人印象深刻。我们向您呈现经典香蕉面包的最简单配方,香甜多汁,美味可口。
Za najboljši bananin kruh je pomembno, da uporabite zelo zrele banane. Banane morajo biti temno rumene barve z veliko rjavimi lisami. Bolj zrele so banane, bolj sočen in intenziven bo kruh.
Najboljši način, da ohranite bananin kruh sočen in svež je, da ga tesno zavijete v plastično folijo. Nato ga shranite v veliko nepredušno vrečko ali posodo. Tako shranjen bo pri sobni temperaturi zdržal do 3 dni, v hladilniku do 6 dni.
Če se odločite za bolj 健康版 bananinega kruha, vam svetujemo, da namesto navadnega belega sladkorja uporabite naravna sladila, kot sta med in javorjev sirup. Belo moko zamenjajte s polnozrnato moko ali kakšno drugo po lastni izbiri, margarino pa naj nadomesti 椰子油.
Po okusu receptu lahko dodate tudi sesekljane oreščke, kokos, čokolado ali druge dodatke. Postrezite ga s prelivi po želji, kot so sladoled, stepena smetana, marmelada, čokoladni preliv ali slana karamela.
Bananin kruh
组成部分
- 250 gramov moke
- 1茶匙泡打粉
- 1/2 茶匙小苏打
- 1/2 茶匙 肉桂粉
- 1/2 茶匙盐
- 115 gramov zmehčanega masla
- 100克糖
- 50 gramov rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci sobne temperature
- 2 čajni žlički čistega vanilijevega ekstrakta
- 440 gramov bananinega pireja (4 banane)
- 80 gramov sesekljanih orehov (neobvezno)
方向
- Pečico segrejte na 180 stopinj.
- Pekač za kruh obložite s peki papirjem.
- V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol.
- V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor.
- Vmešajte jajca in vanilijo. Nato dodajte pretlačene banane in mešajte, dokler se sestavine popolnoma ne povežejo.
- Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte. Rahlo vmešajte sesekljane orehe.
- Testo vlijete v pripravljen pekač za kruh in ga enakomerno razporedite.
- Pečete pri 180 stopinjah približno 55-65 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne izstopi čist.
- Pekač odstranite iz pečice in pustite 20 minut, da se ohladi. Kruh previdno vzemite iz modela in ga prestavite, da se ta popolnoma ohladi.