fbpx

食谱:最正宗的肉burek

Burek je lahko v bosanski kuhinji le mesni.

肉burek是这里最受欢迎的波斯尼亚菜肴之一。我们在一本古老的南斯拉夫食谱中寻找正宗的食谱,并向一位经验丰富的厨师寻求建议。

Ste vedeli, da je lahko 布列克 v bosenski kuhinji zgolj in le mesni? Ob obisku Sarajeva vam bodo to prodajalci vsekakor večkrat povedali. “Vse ostalo so pite,” radi rečejo z nasmehom na obrazu. Pokukali smo v staro izdajo knjige Tisoč in en recept jugoslovanskih kuhinj (1986) in poiskali pristen recept za (mesni) burek. Pripravimo ga tako.

Recept za najbolj pristen mesni burek:

Sestavine za najbolj pristen mesni burek:

Večeno testo:

  • 1/2 kg moke
  • 2汤匙油
  • 2,5 dcl tople vode

填充:

  • 1/2 kg mletega govejega mesa
  • 250 克 猪肉末
  • 1 glavico čebule
  • 1,5 žličke popra

Postopek priprave pristnega mesnega bureka:

Priprava testa za mesni burek:

Iz vseh navedenih sestavin za vlečeno testo vmesimo testo tako, da v moko naredimo jamico in vanjo stresemo sol in olje. Nato premešamo in gnetemo tako dolgo, da se testo ne lepi več na prste. Nato ga na pomokani površini razdelimo na dva dela. Vsak del testa vmesimo v testo v obliki žoge in oba dela rahlo razvaljamo v dva 15 cm debela rezanca. Premažemo ju z oljem in pustimo počivati eno uro. Testo nato na zelo tanko razvaljamo po pomokanem prtu in pripravljen je za uporabo. Namig: Če ostanejo debeli robovi, jih odrežemo, premesimo, pustimo počivati in znova razvaljamo. Testo lahko seveda tudi kupimo.

Priprava nadeva za mesni burek:

Čebulo drobno sesekljamo in zmešamo z mletim mesom, ki smo ga prej osolili in poprali. Tanko razvaljano testo poškropimo z oljem, nanj razporedimo mesni nadev in ga s pomočjo prta zvijemo približno tretjino, prerežemo po celi dolžini in tako še dvakrat zvijemo. Testo lahko tudi razrežemo na kose in zvijemo po želji. Preden ga damo v pečico, zgornji del še enkrat naoljimo z oljem ali maslom. Pečemo v pečici na 200 stopinj Celzija 35–40 minut.

祝你胃口好!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。