由于早餐是一天中最重要的一餐,如果搭配得当,早餐可以为新的一天的成功开始注入必要的能量,因此我们准备了一系列精选的健康、美味和充满活力的早餐食谱。
Vemo, da ste že neštetokrat slišali, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva. Vendarle se je tega dejstva težko zares držati, saj nam naporni delavniki onemogočajo izbiro in predvsem pripravo zares zdravega. Potrudimo se torej in se vsaj nekaj dni v tednu zbudimo malce prej ali pa si večer v naprej pripravimo zajtrk, ki pospeši naš metabolizem in nam zagotavlja energijo vse do popoldneva. Preverimo nekaj receptov za zdrav, okusen in energetsko popoln zajtrk.
Omleta po italijansko
Sestavine za eno osebo:
- ¼ nasekljane čebule
- ¼ nasekljane zelene paprike
- ¼ nasekljanega paradižnika
- nasekljana sveža bazilika/peteršilj
- 胡椒
- 盐
- 1 个打散的鸡蛋
- 2 stepena beljaka
- 1 čajna žlička naribanega parmezana
准备: Drobno sesekljano čebulo in papriko popražimo na malo olja, nato dodamo še nasekljan paradižnik. Ko se sestavine zmehčajo in čebula postekleni, dodamo stepeno jajce in beljake ter dobro začinimo. Na zmernem ognju pečemo še približno 5 minut in vmes pridno dvigamo robove omlete, da tekoče jajce steče pod rob. Ko jajčna mešanica popolnoma zakrkne, je omleta pripravljena na obogatitev s parmezanom. Beljakovinsko bombo prepolovimo na pol in uživamo.
Ovsena kaša s sadjem in orehi
Sestavine za eno osebo:
- ¼ 杯水
- ½ skodelice riževega mleka
- ½ skledice ovsene kaše
- ½ sesekljanega jabolka ali hruške
- ½ sesekljane banane
- ¼ skledice suhega sadja
- ¼ skodelice nasekljanih orehov
阅读更多: 早餐麦片
准备: Vodo in mleko vlijemo v večjo kozico in zavremo. Primešamo ovseno kašo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo še približno 3 minute. Med kuhanjem pridno mešamo, nato odstavimo in dodamo koščke sadja ter oreščke. Kozico pokrijemo in pustimo stati, da se mešanica nekoliko ohladi. Postrežemo v skodelici in po potrebi prelijemo še z nekaj mleka.
Mlečni riž s cimetom
Sestavine za 1 porcijo:
- ½ skodelice nemastnega mleka
- ¼ skodelice riža
- ¼ cimetove palčke
- 一小撮肉桂
- sadje po želji (2 slivi, nektarini, jabolko, banana…)
- 1 个鸡蛋
准备: Mleko, riž in cimetovo palčko med mešanjem pustimo vreti približno 20 minut. Ko je riž kuhan, odstranimo dišečo palčko in mu dodamo rumenjak. Iz beljaka stepemo trdi sneg, ki ga nato primešamo rižu in zmes prelijemo v skodelico. Dodamo na koščke narezano sveže sadje in potresemo s cimetom.