秋天,又到了蘑菇再次出现在我们餐桌上的时节。它是森林中最美味的水果之一。今天,我们介绍四种蘑菇食谱,您可以用野生或栽培蘑菇来准备。
Naj bodo gobe kupljene ali sveže iz gozda, jih vedno shranjujte v papirnati embalaži – najboljše v papirnati vrečki za kruh. Pred uporabo morate gobe vedno oprati in očistiti. Gobe so občutljivo živilo, zato jih je najbolje jesti sveže pripravljene, pojesti pa jih je potrebno še isti čas, saj pogrevanje ni priporočljivo. Ker vsebujejo visok odstotek vode, jih ne kuhajte pri nizkih temperaturah. Pripravite jih pri srednji ali visoki temperaturi. Ne solite jih na začetku kuhanja, saj bodo takoj začele sproščati tekočino in postale gumijaste.
Pita s različnimi vrstami gob
Za pripravo testa potrebujete sledeče sestavine:
- 150 克 普通面粉
- 150 g ostre moke
- 1 čajna žlička soli,
- 125 克 冷黄油
- 1 个鸡蛋
- 1个蛋黄
- po potrebi 1-2 žlici mlačne vode
Za pripravo nadeva potrebujete sledeče sestavine:
- 100 g slanine
- 1名中尉
- 200 g različnih gob (lisičke, jurčki, šampinjoni..)
- 3个鸡蛋
- 200 毫升 烹饪奶油
- 100 g svežega kozjega sira
- 100 g sira cheddar
- poper, ščepec mletega čilija
准备:
V skledo stresite obe vrsti moke, sol in hladno maslo, narezano na tanke rezine. S prsti mešajte, dokler ne nastane mešanica drobljive strukture. Nato dodajte jajce in rumenjak ter zamesite v gladko testo, po potrebi lahko dodate dve žlici mlačne vode. Testo razvaljajte, ter ga postavite v kalup za pite, katerega ste prej premazali z maslom. Odvečno testo, ki štrli iz kalupa, odrežete. Posodo s testom postavite v hladilnik za najmanj pol ure. Ohlajeno testo nato prebodite z vilicami, ter ga pecite 15 minut na 170 stopinjah.
Ko se testo peče, pripravite nadev. V globljo ponev dajte malo masla in na trakove narezano slanino ter prepražite. Čez čas dodajte por in narezane gobe. V ločeni skledi zmešajte jajca, začimbe in sir. Mešanico gob in pora enakomerno porazdelite po na pol pečenem testu in prelijete z zmesjo, ki ste jo pripravili v ločeni skledi. Pecite približno 25 minut na 180 stopinj.
在 Instagram 上查看此帖子
Testenine z omako iz šampinjonov
您需要以下准备材料:
- 150 g belih gob
- 150 g rjavih gob
- 1个洋葱
- 1名中尉
- 50 克 黄油
- 2-3 stroke česna
- vejica svežega timijana
- ščepec mlete paprike
- 100 ml belega vina
- 150 ml jušne osnove
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 paprika
- 50 g paradižnika
- 新鲜欧芹
准备
Na segretem maslu prepražite drobno sesekljano čebulo in por. Ko se čebula zmehča, dodajte na koščke narezano papriko, paradižnik in nato gobe in na hitro prepražite. Dodajte sesekljan timijan in česen in dodatno pražite. Dodajte vino, jušno osnovo in začimbe. Kuhajte približno 15 minut, dokler se sestavine ne reducirajo. Odstranite iz ognja, ter v omako dodajte kuhane testenine po vaši izbiri.
在 Instagram 上查看此帖子
Toast z gobami in špinačo
您需要以下准备材料:
150 g različnih mešanih gob
3 stroke česna
50 克 黄油
1汤匙酱油
150 g sveže špinače
150 克 马苏里拉奶酪
ščepec čilija
4片面包
4 liste sira za toast
准备
Na segretem maslu prepražite narezane in oprane gobe, dodajte česen in sojino omako ter kuhajte približno deset minut. Špinačo operite, narežite ter jo blanširajte na maslu in čiliju. Na rezine toasta namažete maslo, dodajte kos sira, blanširano špinačo, gobe in mocarelo. Kruhke popecite na žaru ali v toasterju.
Solata iz gob in buče
您需要以下准备材料:
- 100 g mešane solate
- 150 g različnih gob
- 3 stroke česna
- 1 个洋葱
- 100 克 菲达奶酪
- mini pečena buča
- 帕尔马干酪
- 50 克 黄油
- 橄榄油
- 香醋
- žlička gorčice
- solatni dresing – po potrebi
准备
Na segreto ponev dodajte maslo in gobe ter vse skupaj prepražite. Proti koncu dodajte nasekljan česen. Bučo operite in očistite, ter jo pečite v pečici približno 40 minut, odvisno od njene velikosti. V skledo postavite oprano solato po želji, dodajte pečene gobe in čebulo, feta sir narezan na kocke in kroglice pečene buče. Prelijte z balzamičnim kisom, olivnim oljem, žličko gorčice in parmezanom. Po potrebi dodate tudi solatni preliv.
Kako shranjevati gobe
V kolikor ne morete porabiti celotnih gob lahko te tudi primerno shranite. Vrečko za kruh prepolovite na dve polovici. Med obe polovici položite neoprane in cele gobe. Papir bo vpijal odvečno vlago in gobe zato ne bodo postale mehke, plesnive ter neprivlačne na pogled. Gobe v hladilniku zdržijo približno teden dni. Pomembno je, da gob ne pospravljate v predale v bližini zelenjave in sadja, prav tako ne k živilom, ki imajo močne vonjave. Gobe se lahko prehitro navlažijo in spremenijo svoj okus. V kolikor bi jih radi shranili za daljši čas, jih raje zamrznite. Te očistite in narežite, ter jih shranite v zmrzovalnik.