fbpx

Restavracija in bar Izložba

Želim videti, kdo kuha in kaj jem! Na krožniku želim vsebino, ne zgolj barve in oblike! Želim poznati recept in vedeti, od kod so sestavine! Želim poznati ime jedi in pokukati v kuhinjo! Se sliši kot manifest sodobnega kulinaričnega frika? Kljukice za vsako trditev lahko naredimo v Izložbi, ki se je kot kača prelevila ...

基本信息
地址
Restavracija in bar Izložba
Bežigrad 12
卢布尔雅那
日程
pon.–pet. od 11.30 do 17. ure, večerje po naročilu
接触
(031) 343 772 Nina, (041) 456 582 Primož

Želim videti, kdo kuha in kaj jem! Na krožniku želim vsebino, ne zgolj barve in oblike! Želim poznati recept in vedeti, od kod so sestavine! Želim poznati ime jedi in pokukati v kuhinjo! Se sliši kot manifest sodobnega kulinaričnega frika? Kljukice za vsako trditev lahko naredimo v Izložbi, ki se je kot kača prelevila iz bara v oazo kulinaričnega razvajanja z veliko mero domačnosti. Srce in glava koncepta “babičina kuhinja za vnuke” je Primož Dolničar, glavni in edini kuhar, na pomoč pa mu priskoči Nina. Sveže pripravljeni obroki iz slovenskih sestavin, večinoma ekološke pridelave, prijaznost osebja, prilagodljivost kuharja, prijetna glasba, domačnost ambienta in odprta kuhinja, kjer kuhar kuha pred nami, podirajo klasične meje med gostom in gostiteljem. Recepti, po katerih kuha Primož, temeljijo na preizkušenih receptih naših prednikov. To so recepti tipičnih slovenskih jedi posameznih pokrajin s kančkom sodobnosti. Tako lahko poskusimo smukavc, koroške ajdove žgance, orehove štruklje, borovničev jabolčni zavitek, … Poleg domačih sladic nudijo sveže pripravljene veganske presne sadne torte. Ob sobotah zvečer pogosto kuhajo gostujoči kuharji, tako profesionalni kot entuziastični. Tako “babičino” kuhanje popestrijo z dobrotami z drugih koncev sveta ali samo s svojo kuharsko skrivnostjo, ki se v družini prenaša že več generacij. Ob tovrstnih dogodkih so dobrodošle najave in rezervacije miz. Nina in Primož se bosta ob našem obisku potrudila in si zapomnila, da nam je gosta juha ljubša od redke, da ob govedini raje pijemo sauvignon kot sivi pinot, da nam h golažu tekne črni kruh, da nam kljub zaljubljenosti v slovensko, tekne češko pivo, ter tako poskrbela, da se počutimo vedno znova dobrodošle.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。