fbpx

Restaurant and bar Izloza

I want to see who's cooking and what I'm eating! I want content on the plate, not just color and shape! I want to know the recipe and know where the ingredients come from! I want to know the name of the dish and peek into the kitchen! Sound like the manifesto of a modern culinary freak? We can make ticks for each claim in the Exhibition, which has morphed like a snake...

Basic information
Address
Restaurant and bar Izloza
Bežigrad 12
Ljubljana
Schedule
pon.–pet. od 11.30 do 17. ure, večerje po naročilu
Contact
(031) 343 772 Nina, (041) 456 582 Primož

Želim videti, kdo kuha in kaj jem! Na krožniku želim vsebino, ne zgolj barve in oblike! Želim poznati recept in vedeti, od kod so sestavine! Želim poznati ime jedi in pokukati v kuhinjo! Se sliši kot manifest sodobnega kulinaričnega frika? Kljukice za vsako trditev lahko naredimo v Izložbi, ki se je kot kača prelevila iz bara v oazo kulinaričnega razvajanja z veliko mero domačnosti. Srce in glava koncepta “babičina kuhinja za vnuke” je Primož Dolničar, glavni in edini kuhar, na pomoč pa mu priskoči Nina. Sveže pripravljeni obroki iz slovenskih sestavin, večinoma ekološke pridelave, prijaznost osebja, prilagodljivost kuharja, prijetna glasba, domačnost ambienta in odprta kuhinja, kjer kuhar kuha pred nami, podirajo klasične meje med gostom in gostiteljem. Recepti, po katerih kuha Primož, temeljijo na preizkušenih receptih naših prednikov. To so recepti tipičnih slovenskih jedi posameznih pokrajin s kančkom sodobnosti. Tako lahko poskusimo smukavc, koroške ajdove žgance, orehove štruklje, borovničev jabolčni zavitek, … Poleg domačih sladic nudijo sveže pripravljene veganske presne sadne torte. Ob sobotah zvečer pogosto kuhajo gostujoči kuharji, tako profesionalni kot entuziastični. Tako “babičino” kuhanje popestrijo z dobrotami z drugih koncev sveta ali samo s svojo kuharsko skrivnostjo, ki se v družini prenaša že več generacij. Ob tovrstnih dogodkih so dobrodošle najave in rezervacije miz. Nina in Primož se bosta ob našem obisku potrudila in si zapomnila, da nam je gosta juha ljubša od redke, da ob govedini raje pijemo sauvignon kot sivi pinot, da nam h golažu tekne črni kruh, da nam kljub zaljubljenosti v slovensko, tekne češko pivo, ter tako poskrbela, da se počutimo vedno znova dobrodošle.

With you since 2004

From 2004 we research urban trends and inform our community of followers daily about the latest in lifestyle, travel, style and products that inspire with passion. From 2023, we offer content in major global languages.