没有什么比新鲜出炉的自制面包更好的了。尝试这个简单的食谱来制作最好的自制面包,您将永远不会再购买商店购买的面包!
Znani britanski kuhar je delil nasvete za vse gospodinje in gospodinjce, ki si želijo kruh v samoizolaciji oziroma karanteni pripraviti sami. To je NAJBOLJŠI domači kruh, ki je mehak kot pena, zanj pa so potrebne samo 3 sestavine.
RECEPT ZA NAJBOLJŠI DOMAČI KRUH
配料
- 625 ml mlačne vode
- 21 g suhega kvasa ali 30 g svežega kvasa
- 1 kg ostre moke in nekaj dodatne moke, da se posipa po hlebčku
准备
Na večji čisti površini moko oblikujte v kupček in na sredi naredite prostor za “vodnjak”. Vanj vlijte polovico vode, dodajte kvas, pol žlice morske soli (lahko tudi še dve žlici sladkorja), premešajte z vilicami. Počasi, a s samozavestjo, moko prenašajte v notranjost “vodnjaka”, a nikar ne hitite, da se vam voda ne bo razlila po celotni površini. Nadaljujte, da dobite težko kašasto testo, nato dodajte preostalo vodo. Testo oblikujte dalje. S čistimi, pomokanimi rokami oblikujte kroglo in po potrebi dodajte še moke, kolikor je pač potrebujete, da se vam testo ne bi lepilo na roke.
Testo prestavite na površino, posuto z moko, in nadaljujte z gnetenjem 5 minut oziroma da dobite svilnato in prožno testo. Testo oblikujte v grobo kroglo, položite v skledo, potresite z moko in pokrijte s čisto vlažno krpo. Pustite, da na toplem vzhaja približno uro, uro in pol, ali dokler se prostornina testa ne podvoji. Ko je testo podvojeno, ga “pretepite” in izmenično gnetite, da iztisnete zrak. Spet ga oblikujte v kroglo in pustite, da dodatnih 30 minut do eno ure vzhaja, da se testo znova podvoji.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in kruh previdno vstavite v pečico. Vrata pečice počasi zaprite. Pecite okoli 25 do 30 minut oziroma da dobi kruh zlato barvo. Ko je pečen, ga pustite, da se ohladi! Pa dober tek!