Samo 3 sestavine za nebeško mehak kruh: Jamie Oliver razkriva, kako pripraviti najboljši domači kruh

Nič ne more premagati sveže pečenega domačega kruha. Preizkusite ta preprosti recept za najboljši domači kruh in kruha nikoli več ne boste kupovali v trgovini!

Znani britanski kuhar je delil nasvete za vse gospodinje in gospodinjce, ki si želijo kruh v samoizolaciji oziroma karanteni pripraviti sami. To je NAJBOLJŠI domači kruh, ki je mehak kot pena, zanj pa so potrebne samo 3 sestavine.

Ni ga čez sveže pečen domač kruh!
Ni ga čez sveže pečen domači kruh!

RECEPT ZA NAJBOLJŠI DOMAČI KRUH

Sestavine

  • 625 ml mlačne vode
  • 21 g suhega kvasa ali 30 g svežega kvasa
  • 1 kg ostre moke in nekaj dodatne moke, da se posipa po hlebčku

Priprava

Na večji čisti površini moko oblikujte v kupček in na sredi naredite prostor za “vodnjak”. Vanj vlijte polovico vode, dodajte kvas, pol žlice morske soli (lahko tudi še dve žlici sladkorja), premešajte z vilicami. Počasi, a s samozavestjo, moko prenašajte v notranjost “vodnjaka”, a nikar ne hitite, da se vam voda ne bo razlila po celotni površini. Nadaljujte, da dobite težko kašasto testo, nato dodajte preostalo vodo. Testo oblikujte dalje. S čistimi, pomokanimi rokami oblikujte kroglo in po potrebi dodajte še moke, kolikor je pač potrebujete, da se vam testo ne bi lepilo na roke.

Testo prestavite na površino, posuto z moko, in nadaljujte z gnetenjem 5 minut oziroma da dobite svilnato in prožno testo. Testo oblikujte v grobo kroglo, položite v skledo, potresite z moko in pokrijte s čisto vlažno krpo. Pustite, da na toplem vzhaja približno uro, uro in pol, ali dokler se prostornina testa ne podvoji. Ko je testo podvojeno, ga “pretepite” in izmenično gnetite, da iztisnete zrak. Spet ga oblikujte v kroglo in pustite, da dodatnih 30 minut do eno ure vzhaja, da se testo znova podvoji.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in kruh previdno vstavite v pečico. Vrata pečice počasi zaprite. Pecite okoli 25 do 30 minut oziroma da dobi kruh zlato barvo. Ko je pečen, ga pustite, da se ohladi! Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: božanske cheesecake kroglice iz treh sestavin in brez pečenja