fbpx
Foto: Dilyara Garifullina/Unsplash

这些是最好的草莓食谱:美味的甜点和众神的饮料

To so najboljši recepti z jagodami!

草莓的最佳食谱是什么?请继续阅读,我们将向您展示从今天开始将出现在您菜单上的一些美味甜点。

他们在下面等你 najboljši recepti z jagodami, ki vključujejo okusne sladice, pa tudi eno pijačo, ki so preprosto božanski! Tako božanski, da po njih hrepenijo celo bogovi …

食谱:美味快速的白巧克力和草莓蛋糕

配料
  • 6个蛋黄
  • 250克糖
  • 250 克 草莓
  • 750 ml sladke smetane
  • 250 g bele čokolade
准备

Umešajte rumenjake in sladkor in ko masa postane penasta, jo postavite nad paro. Mešajte, da postane kremasta. Odstranite z ognja in mešajte z mešalnikom, da se masa ohladi. Operite jagode, odrežite lističe in jih zmečkajte. Sladko smetano stepite in dodajte v zmes z rumenjaki. Vmešajte tudi zmečkane jagode. Maso prelijte v model za torto in čez noč postavite v zamrzovalnik. Naslednji dan nad paro stopite belo čokolado in jo nekoliko ohladite. Prelijte preko torte in za 5 minut postavite v zamrzovalnik. Nato jo odstranite iz pekača in okrasite po želj

食谱:美味的草莓煎饼

配料
  • 4个大鸡蛋
  • 840 ml mleka
  • 80毫升油
  • 2 žlički vanilje
  • 3 zelo zrele banana
  • 100克糖
  • pol žličke soli
  • 250 gramov moke
  • pol žličke masla
  • 10 个草莓
  • 300 ml smetane
  • 2汤匙糖粉
准备

V multipraktiku ali mešalniku zmešajte jajca, mleko, olje, vaniljo, banane, sol in moko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko testo. V srednje veliki ponvi na srednji vročini stopite maslo in ga razmažite po celotnem dnu ponve. Specite palačinke. V multipraktiku ali mešalniku zmiksajte jagode, da dobite gladki pire. Pire prelijte skozi sito, da tako odstranite semena in morebitne kepe. Dajte na hladno za 15 minut. V večji skledi stepite smetano s sladkorjem v prahu. Dodajte polovico jagodnega pireja in premešajte. Dodajte še preostali del pireja in ga s kuhalnico nežno vmešajte. Nekaj jagodne kreme razmažite po krožniku in dajte nanjo prvo palačinko ter jo premažite s kremo. Enako naredite s preostalimi palačinkami, sestavljanje končajte s kremo. Za okras na torto položite nekaj rezin jagod.

Recept: jagodni tiramisu za bogove

配料
  • 400 g baby piškotov
  • 1 kg svežih jagod
  • 500 g sira mascarpone
  • ½ lončka kisle smetane
  • 4汤匙糖
  • 2 香草糖
  • 200 g smetane za stepanje
  • 4个鸡蛋
  • ½ limone (sok)
准备

Na našem seznamu Najboljši recepti z jagodami je seveda tudi jagodni tiramusu. Jagode operemo, odcedimo, narežemo na rezine in posujemo z žlico sladkorja. Počakamo, da spustijo sok in tudi tega prihranimo za kasneje. V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor, kislo smetano, vanilijev sladkor in maskarpone. V tretji posodi stepemo beljake in jih nato previdno vmešamo v rumenjakovo kremo. V jagodni sok namakamo baby piškote in z njimi obložimo posodo za tiramisu. Plasti piškotov naj sledi plast kreme in nekaj svežih jagod. Ponovimo tolikokrat, da zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo iz stepene sladke smetane in zadnje pesti narezanih svežih jagod.

食谱:最简单的草莓卷

配料

Za testo

  • 4个鸡蛋
  • 4 velike žlice moke
  • 4 velike žlice sladkorja

Nadev z jagodami

  • 3 dcl sladke smetane
  • 40 dag jagod
准备

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjakom dodajte sladkor in premešajte. V drugi skledi stepite sneg iz beljakov. Mešanici rumenjakov in sladkorja izmenično dodajajte žlico moke in žlico snega ter počasi vmešajte v mešanico. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite moke in snega. Zmes bo na začetku bolj gosta, na koncu pa redkejša in nekoliko peneča. Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijete v pekač in jo na rahlo enakomerno razmažite z lopatico ali žlico. Testo dajte v pečico in pecite največ 10 minut. Ko je površina testa zlate barve, je končano. Takoj, ko vzamete testo iz pečice, ga prestavite na čisto kuhinjsko krpo – stran s papirjem mora biti navzgor, torej gledati mora proti vam. Papir za peko navlažite s pomočjo kuhinjskega čopiča in vode, da ga lažje odstranite s testa. Papir nežno povlecite, nato pa testo zvijte v krpo in pustite, da se nekoliko ohladi. Jagode operete, očistite in narežete na koščke želene velikosti. Stepite sladko smetano. Ohlajeno testo razvaljate, premažete s stepeno smetano, na katero položite narezane jagode in spet zvijete. Rulado lahko posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s stepeno smetano.

Recept: jagodni mousse

 

在 Instagram 上查看此帖子

 

A post shared by Tara Noland (@noshingwiththenolands)

配料
  • 3 lističe želatine ali 10 g želatinastega prahu
  • 500 g zrelih jagod
  • 1 žlico limoninega soka
  • 5汤匙糖
  • 2个蛋清
  • 200 毫升甜奶油
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
准备

Jagode očistite in jih splaknite pod tekočo vodo. Dobro jih odcedite in narežite na majhne koščke. Jagodam dodajte žlico sladkorja in limoninega soka. Vse skupaj zmešajte do gladke zmesi in pustite stati 15 minut. Nato odstranite 100g jagodnega pireja, ga pokrijte in shranite v hladilnik, saj bo to dodatek h končnemu serviranju. Želatino stresite v skledo in jo prelijete s hladno vodo. Pustite stati 10 minut, da nabrekne. Nato jo odcedite in dodajte k jagodnemu pireju, ki ste ga predhodno pripravili. Vse skupaj prelite v kozico (posodo) in segrejte, vendar pazite, da tekočina ne zavre. Beljakom dodajte štiri žlice sladkorja in vse skupaj dobro premešajte, dokler masa ne postane gladka, čvrsta in ima pravi sijaj. Stepeni smetani dodajte žličko vanilijevega ekstrakta. Pripravljen jagodni pire s kuhalnico počasi zmešajte s sladko smetano, da se masa prelije v barvo jagod. Nato vse skupaj nežno zmešajte tudi v beljake. Tako pripravljeno maso pokrijte in pustite v hladilniku vsaj dve uri, da se dobro ohladi in strdi. V lepe kozarce servirajte plast pripravljane jagodne mase, po vrhu pa prelijte jagodni pire, ki ste ga prihranili na začetku. Na koncu okrasite še s koščki jagod.

Recept: osvežujoče pecivo iz jagod in jogurta brez peke

 

在 Instagram 上查看此帖子

 

A post shared by Cookie and Kate (@cookieandkate)

配料

面团

  • 250 g maslenih keksov
  • 50 克 黄油
  • 150 g jedilne čokolade

奶油

  • 600 g svežih jagod
  • 250 克 糖粉
  • 600 g jogurta
  • 300 g grškega jogurta
  • 150 g kremnega sira
  • 12 lističev želatine
准备

Maslene kekse fino zdrobimo. Maslo in čokolado stopimo nad paro ter vmešamo drobtine keksov. Maso enakomerno razporedimo po dnu pekača in ga dobro stisnemo ob pekač. Postavimo v hladilnik, da se utrdi. Za kremo najprej očistimo jagode. Nato jih skupaj s sladkorjem v prahu zmiksamo. 4 jedilne žlice jagodnega pireja si damo na stran. Oba jogurta med sabo zmešamo, dodamo jagodni pire. Premešamo in dodamo še kremni sir. Lističe želatine damo za nekaj minut v hladno vodo, nato vodo iz njih nežno iztisnemo in jih damo v lonec skupaj s 4 žlicami jagodnega pireja. Rahlo zagrejemo (NE SME VRETI!), da se želatina raztopi. Nato lonec umaknemo s štedilnika in dodamo še 3 žlice jogurtove mase, da se bo želatina hitreje ohladila. Ohlajeno dodamo k preostali kremi iz jagod in jogurtov in dobro premešamo. Tako pripravljeno kremo enakomerno razporedimo po biskvitu in pecivo čez noč postavimo v hladilnik. Pecivo lahko okrasimo z jagodami in čokoladnimi mrvicami.

Recept: jagodna torta iz listnatega testa (millefeuille)

配料
  • listnato testo
  • 3 čajne žličke sladkorja

Za kremo

  • 2个蛋黄
  • 1/3 杯糖
  • 2 žlici škroba
  • 1茶匙香草精
  • 1 杯牛奶
  • 6 jagod
准备

V posodi za mikrovalovko stepite rumenjake s sladkorjem, da dobite bledo rumeno barvo. Dodajte škrob in dobro stepite. Dodajte še vaniljev ekstrakt in mleko ter premešajte, da dobite homogeno maso. Posodo prekrijte s plastično folijo (naj ne bo preveč ‘zategnjena’) in postavite v mikrovalovko za 4 minute, na polovici časa premešajte. Odstranite iz mikrovalovke in premešajte, pustite da se hladi vsaj pol ure. Listnato testo razrežite na tri enake pravokotne dele in ga prepikajte z vilicami. V posodi s premazom proti prijemanju na nizki temperature kuhajte oziroma pecite testo 10 minut. Obrnite in pokrijte s pokrovko. Pustite še dodatnih 10 minut, odstranite pokrovko in po testu posujte eno žlico sladkorja. Obrnite testo, tako da je plast s sladkorjem na dnu. Povečajte temperaturo. Prek testa dajte kos papirja za pečenje in s pomočjo druge ponve testo stisnite. Ko se površina karamelizira (1 do 2 minuti), odstranite s štedilnika in pustite, da se testo ohladi na sobno temperature. Kremo s pomočjo vrečke z okroglo konico nanesite na prvo plast testa. Pokrijte s plastjo narezanih jagod, na to dodajte kremo in pokrijte s testom. Ponovite postopek. Na koncu lahko sladico posipajte še s sladkorjem v prahu.

食谱:美味的三料草莓派

配料

Za jagodno pito

  • 1 块酥皮(解冻)
  • 450克新鲜草莓
  • 1汤匙糖(或糖替代品)

Za stepeno smetano z limono

  • 1 杯 鲜奶油
  • 2汤匙糖粉
  • 半个柠檬皮和汁
准备

将烤箱加热至200摄氏度。将酥皮擀开,放在衬有羊皮纸的烤盘上。将草莓切好,铺在面团上(距边缘约 2 厘米)。将面团的边缘稍微折叠在草莓上。撒上糖。烘烤 18 至 20 分钟。
用电动搅拌机将奶油打至中等硬度,加入糖粉、柠檬皮碎和果汁。殴打直至完成。盖上盖子冷藏4小时。

食谱:草莓桑格利亚汽酒

 

在 Instagram 上查看此帖子

 

A post shared by Ashley C. (@spoonfulflavor)

配料
  • 0,75 l ohlajenega vina rosé
  • 2 – 3 košarice jagod
  • 50 ml jagodnega sirupa ali malinovca
  • 150 ml vode, sodavice ali pomarančnega soka – odvisno od okusa
  • sveža meta
准备

Naš seznam Najboljši recepti z jagodami zaključujemo z odlično osvežilno pijačo. Jagode operite, odstranite jim peclje, ter jih narežite. Približno 1/3 jagod uporabite za pripravo sirupa, ostale boste potrebovali na koncu postopka. Jagode, ki ste jih prej narezali dobro zmečkajte in jih dajte v ponev. Dodajte tri žlice sladkorja in vse skupaj rahlo prekuhajte (10 minut), občasno premešajte, da nastane jagodni pire. Pripravite si cedilo in precedite jagodni sirup. Z lopatico jagode pritisnete, da vsa tekočina odteče. Pripravljen sirup odstavite, da se ohladi. Za hitrejšo pripravo koktelja lahko jagodni sirup nadomestite tudi s sokom malinovca. V pripravljeni jagodni sirup dodajte 150 ml pomarančnega soka, vode ali sodavice (odvisno od okusa), preostale narezane jagode, led, svežo meto ter steklenico ohlajenega vina rose. Vse sestavine rahlo premešajte, da se povežejo v slastno aromo in dobro ohladite.

Več receptov z jagodami najdete 这里.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。