Monstera bistro je malé bistro velkého šéfa a tím i uskutečnění snu Bineta Volčiče mít svůj koutek pro vytváření inovativní signature kuchyně. Základní filozofií bistra je neustálé objevování nových chutí a jídel, kterými chce návštěvníka pokaždé překvapit. Bine to dělá s duší a obrovskými znalostmi, které má, a vytváří tak něco zvláštního. Malé bistro s velkou duší! Monstera.
Gosposka ulica 9
Lublaň
Čet - Sob: 8:30 - 23:00
Osnovna filozofija Monstera bistroja je nadvse enostavna. Obiskovalcu ponuditi inovativno kuhinjo na najvišjem nivoju pri tem pa ostajati v nenehnem iskanju novih okusov ob uporabi svežih sezonskih sestavin. V bistroju ne boste našli stalnega jedilnega lista. Bine in njegova ekipa bosta namreč jedilnik vselej prilagajala sestavinam, ki jih bodo v določenem trenutku dobili. Tu predvsem stavijo na visokokakovostne sestavine, ki so sezonske. Na ta način boste vedno znova presenečeni nad jedilnikom, ki se bo spreminjal na tedenski ravni. Bistro Monstera sprejme do 24 dobre hrane željnih duš, zato je hrana tudi lahko izjemno individualno doživetje.
PROTI Monsteri boste ob začetkih dneva lahko dobili prave domače zajtrke, ki bodo edina stalnica bistroja. Čez dan boste lahko v času kosila dobili 3-hodni meni, torej na voljo bodo vselej dve predjedi, dve glavni jedi in dve sladici, pri čemer je ena od izbir vselej brezmesna. Meni kosil pa se bo menjal vsak teden. Ob koncu dneva bo na voljo 7-hodni degustacijski meni, kjer bo ekipa Monstere skupaj s svojimi gosti odkrivala nova kulinarična obzorja. Seveda se vse ne konča le pri hrani, temveč je pomembna tudi pijača. Tu Monstera ponuja domače zvarjeno pivo iz mariborske mikropivovarne Lila Misa, doma pripravljene zelišče sirupe in domače sokove ter naravno pitno vodo – ljubljanski biser – brez plastenk in odvečne embalaže, ki jo postrežejo v posebni muzejski steklenici. Drugače in inovativno ter predvsem domače.
Bistro Monstera je dobil ime po rastlini Monstera deliciosa, ki je bila Binetova stalnica v življenju in ga spominja na otroštvo, saj smo vsi to rožo srečevali na uradih in javnih ustanovah – gojile pa so jo tudi naše babice in mame. Rastlina v tropskem naravnem okolju rodi sadeže, ki so ne le užitni, temveč zelo nenavadnega okusa. S tem sadežem želi Bine v prihodnosti eksperimentirati in iz njega pripravljati kulinarične presežke ter s tem ustvariti tipično sladico bistorja Monstera.
Infomat:
monsterabistro.si