fbpx

Verace – první pizzerie v Lublani, která podává autentickou neapolskou pizzu

Picerija Verace

Pizzerie Verace nedávno otevřela své brány na ulici Streliška v Lublani, kde jako jediná v Lublani podává autentickou neapolskou pizzu, pizzu všech pizz!

Základní informace
Adresa
Verace
Streliška ulica 22, Ljubljana
1000 Lublaň
Spojení
Plán
Odprto od torka do nedelje med 12:00 in 22:00
Kontakt
01/620-24-48

2,3-tonska peč v piceriji Verace, pripeljana naravnost iz Neaplja, je zagorela. Picerija, ki domuje v Ljubljani pod Ljubljanskim gradom na Streliški ulici, ni samo še ena picerija. V njej namreč pečejo pristne pice napoletano, ki jih ne boste dobili nikjer drugje v prestolnici. Za pico v stilu napoletano pravijo, da ne obleži v želodcu, za kraljico italijanske kuhinje pa boste morali odšteti vsega 5 eur.

V piceriji Verace že diši po  napolitanskih picah.
V piceriji Verace že diši po napolitanskih picah.

Za pice skrbi picopek Fabio Caruso, ki se je pilil pri enem in edinem Giovanniju Santarpiju v njegovi piceriji v Firencah, Pizzeria Santarpia. Santarpi velja za zvezdo napolitanske pice in je bil v vodniku najboljših picerij v Italiji deležen najvišje možne ocene tre spicchi, ki je v svetu pic ekvivalent trem michelinovim zvezdicam. V piceriji Verace vam sicer postrežejo tudi s sicilijanskimi canolliji, kraft pivom, ekskluzivno sta na voljo vini Irpinia Satyricon in Taurasi Poliphemo, za konec ali kar tako pa si lahko naročite tudi kavico Segafredo.

PŘEČTĚTE SI VÍCE: Nostalgia – lublaňský bar, který vás vrátí v čase

Picerija Verace vas tudi posladka.
Picerija Verace vas tudi posladka.

co je pica napoletana? Prava pica napoletana mora biti na sredini tanka 3 milimetre, ob robu pa meriti 1–2 centimetra, biti obložena izključno s predpisanimi paradižniki, svežo baziliko in bivoljo mocarelo. Strogo je predpisana tudi uporaba vrste moke, kvasa in olja. Ko gre za dodatke, lahko ”goljufamo” zgolj z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja. Testo je po tradicionalnem receptu lahko izdelano samo iz moke, kvasa, olja, soli in vode, brez dodajanja sladkorja, ki ga uporabljamo, da pospešimo vzhajanje. Tudi sam postopek je natančno določen. Gnete, razvleče in ravna se lahko samo z rokami, pri gnetenju pa se testo ne sme segreti.

Galerija – picerija Verace:

Více informací

Více informací:
facebook.com

S vámi od roku 2004

Od roku 2004 zkoumáme městské trendy a denně informujeme naši komunitu následovníků o novinkách v životním stylu, cestování, stylu a produktech, které inspirují vášní. Od roku 2023 nabízíme obsah v hlavních světových jazycích.