Helpoin suklaakakun koristelu sisältää kaksi suosikkiasiaasi: suklaa ja kuplamuopa. Tämä yksinkertainen koristelumenetelmä, joka antaa hämmästyttävän lopputuloksen, on vielä hauskempaa ja terapeuttisempaa kuin ilmakuplien poksahtaminen tai suklaalla makeuttaminen.
Yksinkertaisin suklaakakun koristelu ne vključuje posebnih slaščičarskih pripomočkov; vse, kar potrebujete, je nekaj temne čokolade in plastična folija z mehurčki, ki jo uporabite namesto jedilne folije za torte.
LUE LISÄÄ: Resepti: Munakas pussissa - hauskin tapa tehdä yksi tai useampi muna munakas samanaikaisesti
Valmistautuminen
Folijo ukrojite po meri torte (izmerite obseg in višino). Nato v mikrovalovni pečici na srednji stopnji stopite koščke temne čokolade za peko (čas gretja: 1 minuta). Delno stopljeno čokolado premešajte in jo grejte še tri četrt minute. Spet premešajte in postavite v mikrovalovko še za cca 45 sekund (lahko jo stopite tudi v posodi nad vodno paro, če se bojite, da jo boste v mikrovalovki zažgali). Nato s stopljeno čokolado premažite folijo z mehurčki in počakajte 10 minut, da se pri sobni temperaturi nekoliko strdi. Folijo potem ovijte okoli torte, počakajte, da se popolnoma strdi, in jo nato le še previdno odstranite. In vaša torta ima izjemen čokoladni plašček!
Demonstracija priprave najpreprostejše dekoracije torte s čokolado: