Kokeillaan suklaa "soufflen" reseptiä ja hemmotella itseämme romanttisimmalla ranskalaisella jälkiruoalla, jossa on paistettu kuori ja herkullinen nestemäinen keskus.
Recept za slastno francosko sladico – čokoladni “souffle” je preprost in nam za pripravo ne bo vzel veliko časa.
Recept za čokoladni souffle
Sestavine za čokoladni “souffle”:
- 2 munaa
- 25 g vanilijevega sladkorja v prahu
- 20 g bele moke
- 80 g tummaa suklaata
- 70 g zmehčanega masla
- 1 ruokalusikallinen kaakaojauhetta
- maslo in naribana čokolada za pripravo skodelic
- sveže maline
- vaniljajäätelö
Postopek za čokoladni “souffle”:
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Z maslom namastimo keramični posodici za peko “souffleja” in potresemo z naribano čokolado. Posodici nato postavimo v hladilnik. Nad parno kopeljo v posodici stopimo maslo in nadrobljeno pravo čokolado. Stopljena temeljito premešamo, da dobimo enotno zmes in nato odstavimo. V večjo skledo damo jajci in vanilijev sladkor v prahu. Penasto umešamo in dodamo moko, ki jo izjemno previdno in počasi umešamo v zmes. Zmesi nato dodamo ohlajeno stopljeno čokolado. Maso vlijemo v ohlajeni posodici za “souffle” in postavimo v ogreto pečico. Čokoladni “souffle” pečemo približno 10 minut. Lepo narasla čokoladna “souffleja” vzamemo iz pečice in še vroča prevrnemo na servirna krožnika ter potresemo s kakavom v prahu. Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda in svežimi malinami.