Kuka sanoo, että sinun täytyy luopua jäätelöstä laihduttamisen vuoksi? Esittelemme sinulle kotitekoisen sokerittoman jäätelön reseptin, joka ei jätä sinua huonolle omalletunnolle!
Tudi vas poleti pogosto zamika jäätelö, a si ga odtrgate od ust, ker pazite na linijo? Kaj pa če vam povemo, da lahko sladoled uživate ilman huonoa omaatuntoa?
LUE LISÄÄ: Resepti: yksinkertainen kotitekoinen jäätelö hedelmillä
![Sladka pregreha, ki to ni.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/05/shutterstock_265726205-660x440.jpg)
Tukaj je preprost recept za domači sladoled brez sladkorja, ki bo za vedno spremenil vaš pogled na to božansko sladico. Da, sladoled je sladica in sladica je enako sladkor, a kot boste spoznali v nadaljevanju, skrivnost dobrega sladoleda ne tiči v sladkorju …
Kotitekoisen jäätelön resepti ilman sokeria:
Ainekset kotitekoiseen sokerittomaan jäätelöön (4 hengelle):
- 2,5 dl osittain kuorittua kermaa
- 2,5 dl rasvatonta maitoa
- 0,5 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
- 2 munankeltuaista
- 1 vaniljatanko
Kotitekoisen sokerittoman jäätelön valmistusprosessi:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju cca 20 minut. Vmes z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!