Haluatko, että kotitekoinen sienikastike maistuu ravintolan kastikkeelta? Tällä reseptillä et vain pääse lähelle tätä makua, vaan myös ylität sen! Etkö usko sitä? Kokeile sitä!
Syksy je čas, ko iz kuhinje pogosto pridiši gobova omaka. Želite, da ima ta takšen okus kot tista iz restavracije? Iskreno rečeno, je pred vami recept za gobovo omako, ki je še boljša kot tista z menija!
LUE LISÄÄ: Resepti: kastanja gnocchi
Ne le, da je okus te gobove omake božanski, tudi njena priprava je nadvse enostavna. Lahko jo pripravite s smetano ali brez.
Recept – gobova omaka:
Sestavine – gobova omaka (za 4 osebe):
- 250 g gob (jurčkov, lisičk ali šampinjonov)
- 2 žlici (olivnega) olja ali kokosove masti
- 3 valkosipulinkynttä
- persilja
- 1/2 pora
- 1 ruokalusikallinen jauhoja
- 1/2 kisle smetane
- 1 trikotnik topljenega sira
- suola
- pippuri
Postopek priprave gobove omake:
Očiščene gobe narežemo na poljubno velike kose, por na kolobarje, peteršilj in česen pa sesekljamo. Slednja na olivnem olju prepražimo v kozici. Nato jima dodamo por in skupaj pražimo še nekaj minut. Dodamo še gobe, po okusu začinimo in premešamo. Dušimo 10–15 minut. Nato v omako stresemo še moko, na hitro premešamo in zalijemo z 2 decilitroma vode. Kuhamo 10 minut. ‘Priključimo’ še kislo smetano in topljeni sir, zmešamo ter omako na zmernem ognju pustimo še toliko časa, da se sir raztopi. Premešamo in postrežemo poleg testenin, svaljkov, polente, mesa, riža … Pa dober tek!