Munakas voidaan valmistaa sadalla ja yhdellä tavalla. Esittelemme sinulle sellaisen, joka tuoksuu perunalta ja kinkulta. Perunaomelettia kinkulla ja juustolla pidetään yhtenä maailman suosituimmista resepteistä, ja jos et vielä tiedä sitä, korjaa tämä virhe nopeasti.
Krompirjeva omleta s šunko in sirom je dobra tako hladna kot topla. Je precej nasitna, in če je ne boste zmogli pojesti cele, jo lahko imate naslednji dan za malico.
LUE LISÄÄ: Resepti: Munakas pussissa - hauskin tapa tehdä yksi tai useampi muna munakas samanaikaisesti
Ta recept je navdušil že milijone po svetu in tudi vi omlete v prihodnosti ne boste več želeli pripravljati drugače.
Recept – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
Sestavine – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
- 500 g krompirje
- 150 g jauhoja
- 1 muna
- oliiviöljy
- 100 g rezin šunke
- 100 g topljivega sira (lahko je tudi dimljen)
- suolaa ja pippuria (maun mukaan)
Postopek priprave krompirjeve omlete s šunko in sirom:
Krompir operemo, ga neolupljenega damo v večji lonec ter zalijemo s hladno vodo. Kuhan krompir odcedimo in toliko ohladimo, da ga lahko primemo v roko. Nato ga olupimo in damo skozi stiskalec. Primešamo jajce, moko, sol in poper. Pregnetemo, da dobimo gladko testo. Večjo ponev namastimo z olivnim oljem in vanjo položimo polovico mase, ki jo razporedimo po ponvi. Dodamo rezine šunke in sira (kombiniramo) in prekrijemo s preostankom krompirjeve mase. Omleta naj se na vsaki strani pri blagem ognju peče 15 do 20 minut. Pa dober tek!
Videorecept za krompirjevo omleto s šunko in sirom: