Nutellamisun, tiramisun Nutellan jälkeen seuraa toinen herkku! Nutellasagna on dekadentti jälkiruoka, helppo tehdä, mutta niin hyvä!
Ste pripravljeni še na eno ‘dozo’ slastne Nutelle? Potem hitro berite dalje, saj ‘nutellaholike’ čaka pravi raj! Tukaj je recept za Nutellasagno, lazanjo z Nutello in penicami.
LUE LISÄÄ: Resepti: Nutellamisu, tiramisu Nutellalla
Sestavine za Nutellasagno, lazanjo iz Nutelle:
- 2 jedilni čokoladi
- 3 skodelice penic (vaahtokarkkeja)
- 32 ‘digestive’ piškotov ali graham krekerjev (veljajo katerikoli lažje prebavljivi piškoti)
- 1 lonček Nutelle
Priprava Nutellasagne, lazanje iz Nutelle:
Nekaj Nutelle nanesite na vsak piškot. V pekač položite prvi sloj piškotov z Nutello. Postopek ponovite tako, da so deli namazani z Nutello obrnjeni drug proti drugemu. Prek piškotov nato položite 2 jedilni čokoladi, prek teh pa še en sloj piškotov z Nutello. Potresite s penicami. Pecite na 170 stopinjah Celzija tako dolgo, da so penice popolnoma stopljene in na vrhu rahlo rjave. Nutellasagna se odlično poda k sladoledu! Pa dober tek!
Pripravo Nutellasagne si lahko ogledate tudi v priloženem videu: