Japanilaiset yllättävät meidät aina nerokkailla keksintöillään ja epätavallisilla ideoillaan. Tällä kertaa he kiehtoivat meidät yksinkertaisella suklaakakulla, jonka valmistamiseen tarvitsemme vain kaksi ainesosaa...
Japonci radi poenostavijo popolnoma vsako stvar, tudi kuhanje. Poleg tega, da imajo vse jedi lično zapakirane in zamrznjene vedno pripravljene za hitro pripravo, si iz dneva v dan izmišljujejo nove načine, kako čim hitreje pripraviti določeno jed. Na YouTube-u tako najdemo raznolike recepte za okusne jedi, ki jih lahko pripravimo kot bi mignil. Ena izmed najbolj presenetljivih (in okusnih) pa je recept za čokoladno torto iz le dveh sestavin.
Recept za čokoladno torto iz le dveh sestavin:
Ainesosat:
– 3 munaa
– 165 g čokolade po okusu (temna, mlečna, …)
Navodila za pripravo čokoladne torte le iz dveh sestavin:
Pečico predhodno ogrejemo na 170 stopinj. Beljake ločimo od rumenjakov in iz beljakov stepemo trd sneg. Čokolado stopimo s pomočjo vodne kopeli in stopljeno zmešamo z rumenjaki. V zmes med počasnim mešanjem dodajamo beljakov sneg. Ko dobimo enakomerno penasto zmes, jo vlijemo v namaščen pekač. Torto pečemo približno 40 minut. Pečeno poslastico po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Dober tek!