Čeprav velja za naše konce suši kot precej eksotična jed, pa na kulinaričnem področju že nekaj časa ne vlada več prav nobena suša, ko gre za ponudbo te delikatese iz riža in surovih rib. Klasična specialiteta japonske kuhinje, ki je v 7. stoletju nastala bolj kot ne iz slučaja, zato vztrajno pridobiva na popularnosti in vse manj je tistih, ki je še niso okusili.
Sushia danes ni več omejen zgolj na ravintolat, kot je npr. ljubljanska Sushimama, saj je prestop tudi že pragove domače kuhinje. Japonski kanapejčki tako postajajo vse bolj priljubljena alternativa klasičnim prigrizkom, ko se zleknemo v domači kanape in uživamo ob gledanju televizije. Vse večkrat pa riževe zavitke najdemo tudi na zabavah in drugih pogostitvah, ne toliko zato, da bi očarali s kulinarično eksotiko, pač pa ker gre za Hei, herkullinen ja estetsko privlačno hrano.
LUE LISÄÄ: Recept: Poletni zelenjavni vietnamski zvitki
Jos sinä sušimanija še ni zajela, potem ne veste kaj zamujate. A brez skrbi. En, dva, tri lahko vse nadoknadite s spodnjo infografiikka in čez noč postanete suši mojster.