fbpx

Verace – Ljubljanan ensimmäinen pizzeria, joka tarjoilee aitoa napolilaista pizzaa

Picerija Verace

Verace-pizzeria avasi hiljattain ovensa Ljubljanan Streliška-kadulla, missä se on Ljubljanassa ainoa, joka tarjoilee aitoa napolilaista pizzaa, kaikkien pizzojen pizzaa!

Perustiedot
Osoite
Verace
Streliška ulica 22, Ljubljana
1000 Ljubljana
Yhteys
Ajoittaa
Odprto od torka do nedelje med 12:00 in 22:00
Ottaa yhteyttä
01/620-24-48

2,3-tonska peč v piceriji Verace, pripeljana naravnost iz Neaplja, je zagorela. Picerija, ki domuje v Ljubljani pod Ljubljanskim gradom na Streliški ulici, ni samo še ena picerija. V njej namreč pečejo pristne pice napoletano, ki jih ne boste dobili nikjer drugje v prestolnici. Za pico v stilu napoletano pravijo, da ne obleži v želodcu, za kraljico italijanske kuhinje pa boste morali odšteti vsega 5 euroa.

V piceriji Verace že diši po  napolitanskih picah.
V piceriji Verace že diši po napolitanskih picah.

Za pice skrbi picopek Fabio Caruso, ki se je pilil pri enem in edinem Giovanniju Santarpiju v njegovi piceriji v Firencah, Pizzeria Santarpia. Santarpi velja za zvezdo napolitanske pice in je bil v vodniku najboljših picerij v Italiji deležen najvišje možne ocene tre spicchi, ki je v svetu pic ekvivalent trem michelinovim zvezdicam. V piceriji Verace vam sicer postrežejo tudi s sicilijanskimi canolliji, kraft pivom, ekskluzivno sta na voljo vini Irpinia Satyricon in Taurasi Poliphemo, za konec ali kar tako pa si lahko naročite tudi kavico Segafredo.

LUE LISÄÄ: Nostalgia - Ljubljana-baari, joka vie sinut ajassa taaksepäin

Picerija Verace vas tudi posladka.
Picerija Verace vas tudi posladka.

Mikä on pica napoletana? Prava pica napoletana mora biti na sredini tanka 3 milimetre, ob robu pa meriti 1–2 centimetra, biti obložena izključno s predpisanimi paradižniki, svežo baziliko in bivoljo mocarelo. Strogo je predpisana tudi uporaba vrste moke, kvasa in olja. Ko gre za dodatke, lahko ”goljufamo” zgolj z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja. Testo je po tradicionalnem receptu lahko izdelano samo iz moke, kvasa, olja, soli in vode, brez dodajanja sladkorja, ki ga uporabljamo, da pospešimo vzhajanje. Tudi sam postopek je natančno določen. Gnete, razvleče in ravna se lahko samo z rokami, pri gnetenju pa se testo ne sme segreti.

Galerija – picerija Verace:

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
facebook.com

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.