Nakon Nove godine vrlo brzo zaboravimo na novogodišnju odluku da ćemo se u Novoj godini zaista hraniti samo zdravo. Najčešće su za to krivi naporan radni dan, nedostatak vremena i zamamni aparat s nezdravim grickalicama.
Ker “zdravo” ne pomeni zgolj sadje in narezano zelenjavo, smo pripravili tri okusna kosila, ki jih pripravimo zvečer in naslednji dan vzamemo s seboj. Zagotovo bodo poživila našo vsakodnevno rutino in z le nekaj predpriprave spremenila našo dolgočasno malico v pravo gurmansko dogodivščino.
1. Riževa solata s tuno
Riž skuhamo in pustimo, da se ohladi. Nasekljamo svojo najljubšo zelenjavo, na primer češnjevce, olive, papriko in korenček, dodamo fižol, koruzo in čičeriko ter stresemo v posodo. Dodamo riž, tuno in začimbe po želji. Odlična izbira bodo sol, poper, bazilika in peteršilj. Začinimo še z nekaj olivnega olja in malo limone in solata je nared za polnjenje posodic za s sabo.
2. Humus namaz
Humus se odlično poda k narezani zelenjavi, čapatijem in polnozrnatemu kruhu. Odpremo pločevinko s čičeriko in jo dobro odcedimo. Nasekljamo česen in peteršilj. Ožamemo polovico limone. Vse sestavine stresemo v mešalnik, dodamo žličko tahinija, nekaj vode in olja ter dobro zmešamo. Po okusu začinimo s poprom in soljo in okusen ter zdrav namaz je pripravljen.
3. Ovsena kaša z banano
Ovseno kašo skuhamo v riževem mleku in ohlajeni dodamo žlico medu ter kokosovo moko. Čez noč pustimo v hladilniku in zjutraj v zmes nasekljamo še banano. Tako pripravljena kaša je odličen zajtrk, za vse sladkosnede pa tudi zdravo kosilo za s sabo.