エルダーベリーシロップの簡単なレシピで、いつでも自然でさわやかな飲み物を手元に置いておけます。春には、花が咲き誇る自然に行き、香りのよいエルダーフラワーを集めて甘いシロップを作ります。薄めると、幼い頃の温かい思い出が呼び起こされます...
Bezgov sirup lahko z nekaj spretnosti pripravimo kar sami in z njim razveselimo naše goste. Razredčen sirup iz bezgovih cvetov ni le poln okusa, ampak premore tudi zdravilne moči, saj lajša težave ob prehladu in vnetju dihal, odlično pa se odreže tudi v vlogi blagega odvajala.
Recept za bezgov sirup:
原材料:
- ニワトコの花 50本
- 3 litri vode
- 3 kg sladkorja
- 50 g citronske kisline
- bio limone (rezine)
- nekaj steklenic
準備:
V ogromno posodo, ki jo postavimo na ogenj, zlijemo vodo in sladkor. Zavremo in odstavimo. Pustimo, da se ohladi, nato dodamo citronsko kislino in dobro premešamo. V sladko vodo dodamo cvetove in rezine limon, napol prekrijemo s pokrovko ter pustimo na hladnem vsaj dva dni. Skozi cedilo in lijak sirup prelijemo v steklenice oziroma plastenke in shranimo v hladilniku.