Pečice Gorenje so kot majhne tovarne čudežev. S svojo novo generacijo kuhinjskih aparatov s funkcijo koračnega pečenja ter kuharskim chefom Binetom Volčičem, so tokrat za nas pripravili okusno pečeno čompo. Za piko na i bo v prihodnjih dneh potekala nagradna igra, kjer nam lahko pravilen odgovor na nagradno vprašanje prinese enomesečni spletni kuharski tečaj na kuharskem portalu chefa Bineta Volčiča.
Zdrave in okusne jedi niso odvisne le od delovanja pečice. Pomembna je tudi naša angažiranost, znanje ter čas. V podjetju Gorenje so se odločili, da želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, zato so zapletene procese pečenja hrane pretvorili v enostavne programe. V svojih 60-ih letih poglobljenih raziskav v svetu peke in kuhe ter edinstvenih kulinaričnih užitkov, so našli rešitev v novi generaciji kuhinjskih aparatov Gorenje, ki jih za nas predstavlja priznani kuharski mojster ビネ・ヴォルチッチ.
Kaj je koračno pečenje?
Prva prednost, ki jo danes predstavljamo, je tako imenovano koračno pečenje また Step by Step. V programu lahko tako uporabniki vnaprej določimo več zaporednih korakov postopka peke ter tako pripravo tudi najzahtevnejših jedi spremenimo v popolnoma preprosto. Številne jedi med pečenjem zahtevajo spremembo temperature. Ta način uporabe bo še kako prav prišel pri peki kruha, piščanca ali lazanje.
Z Binetom Volčičem smo tokrat s pomočjo funkcije koračno pečenje pripravili slastno pečeno čompo.
Sestavine za pripravo pečene čompe (za 4 osebe):
- 4 veliki škrobnati krompirji
- 200 g grobe morske soli
- 200 g kisle smetane
- 100 g sira ementalca
- šopek svežega peteršilja
- コショウ
- 6 rezin hamburške slanine
- トマト 1個
- 1 mlada čebulica z zelenjem
1. Spodnje in zgornje grelo z ventilatorjem, 200°C, 60 minut
2. Spodnje in zgornje grelo, 140°C, 40 minut
Krompir dobro operemo. V ognjevarno posodo ali pekač stresemo grobo sol, nanjo položimo krompirje enega zraven drugega ter postavimo v predogreto pečico na 3. nivo. Pečemo v dveh korakih, kar omogoča pečica Gorenje. Medtem v posodi zmešamo skupaj kislo smetano, nariban sir in fino sesekljan peteršilj. Začinimo z malo popra. Rezine slanine narežemo manjše koščke in popečemo v ponvi, da postanejo hrustljave. Ko je krompir pečen, ga zarežemo na vrhu in razpremo ter vanj naložimo žlico kisle smetane in sira, koščke drobno narezanega paradižnika in mlade čebulice, na vrhu pa posujemo s hrustljavo slanino.
V prihodnjih dneh ne pozabimo odgovoriti na enostavno vprašanje in sodelovati v 賞品ゲーム za enomesečni kuharski tečaj na kuharskem portalu chefa Bineta Volčiča.
Več informacij o pečicah za koračno pečenje Gorenje:
gorenje.si
Več informacij Bine Volčič:
binevolcic.si