Zafundujmy sobie orzeźwiającą sałatkę ze zdrowego i sycącego kuskusu, który jest zdecydowanie zdrowszą alternatywą dla białego ryżu i makaronu.
Kuskus je ena izmed glavnih jedi prebivalcev severne Afrike. Uvrščamo ga med testenine, saj ga dandanes izdelujejo iz trde pšenice, redkeje tudi iz brezglutenskega prosa. V kolikor ne jemo glutena, torej natančno preverimo iz česa je izbrani kuskus narejen. Kuskus je bolj zdrava alternativa običajnim testeninam in belemu rižu, njegova priprava pa je izredno hitra, saj nam vzame zgolj nekaj minut. Odlično se odreže v obliki priloge, kot nadev za zelenjavo, iz ohlajenega pa lahko pripravimo tudi odlično solato.
Składniki:
• 250g kuskusa
• 1 cebula
• 2 kumari
• 4 paradižniki
• Oliwa z oliwek
• svež limonin sok
• pietruszka
• meta
• sól
• pieprz
Przygotowanie:
Kuskus pripravimo po navodilih in v skuhanega vlijemo malce olivnega olja. Premešamo in ohladimo v hladilniku. Čebulo in kumari olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Operemo paradižnike in jih narežemo na majhne kocke. Prpravljeno zelenjavo zamešamo v kuskus, prelijemo z limoninim sokom in olivnim oljem ter potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem in lističi mete. Solimo in popramo. Rahlo premešamo in dobljeno mešanico položimo v hladilnik. Po uri hlajenja postrežemo in uživamo.