fbpx

Receita: verdadeiro tzatziki grego

Recept za pravi grški tzatziki.

Naučite se pripraviti pravi grški tzatziki, poletno grško jed iz kumaric in jogurta, ki je gotova v nekaj minutah. Klasični recept zahteva koper in česen, lahko pa si dovolite obilo ustvarjalne neodvisnosti in kumaricam ter jogurtu dodate tudi kaj drugega (namesto kopra npr. sveži peteršilj).

Grški tzatziki pripravite hitro in enostavno. Osvežilna grška zelenjavna specialiteta je kot naročena za vroče poletne dni, saj je primerna tako za piknike kot druge vrste zabav, iz zagate pa vas rešit tudi, ko se na vratih nenajavljeno pojavijo obiski. Poleg tega vas bo omaka prijetno ohladila, hkrati pa se zanjo ne boste potili ob štedilniku, ki se ga v vročih dneh najraje izogibamo.

CONSULTE MAIS INFORMAÇÃO: O que comer nos dias quentes de verão?

Osvežujoči grški tzatziki.
Osvežujoči grški tzatziki.

Tzatziki je lahko priloga k jedem na žaru, lahko pa ga postrežemo tudi kot samostojno jed ali kot namaz za na kruh.

Recept za grški tzatziki:

Sestavine za grški tzatziki:

  • 1 srednje velika kumara
  • 1 lonček čvrstega navadnega jogurta (najbolje je pravi grški jogurt)
  • 2 dentes de alho
  • 1 čajna žlička ekstra deviškega olivnega
  • 1 colher de chá de vinagre branco
  • 1 vejico svežega kopra
  • pitada de sal
  • ščepec popra (po želji)

Postopek priprava grškega tzatzikija:
Najprej olupimo kumaro, jo naribamo na trakove, te ožamemo in odlijemo odvečno vodo. Ključno je, da se znebite prav vse tekočine, sicer bo omaka vodena. Nato olupimo česen in ga skupaj s koprom na drobno nasekljamo. Vse skupaj primešamo v jogurt ter dodamo še poper, sol, olje in kis. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku dobro uro, da se ohladi. Serviramo hladno. Pa dober tek!

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.