fbpx

من يقع في الحب أسرع الرجل أم المرأة؟

الحب من النظرة الأولى

الصورة: فلادا كاربوفيتش / بيكسيلس

كم من الوقت يستغرق الوقوع في الحب؟ هل من الممكن أن نشعر بالحب بسرعة؟ لقد عدت للتو إلى المنزل بعد موعد رائع، ولديك فراشات في معدتك، وتبتسم دون توقف ولا يمكنك الانتظار حتى موعدك التالي. تشعر أنه حب من النظرة الأولى وتتساءل عما إذا كان الحب سيستمر. بغض النظر عن حالة حبك، فمن الطبيعي تمامًا أن تفكر في المدة التي تستغرقها للوقوع في الحب.

Klinični in spolni psihologi so mnenja, da je ljubezen na prvi pogled in koliko časa bo ta trajala odvisna od posameznikov, okoliščin in okolja, v katerem se nahajate. Pomembna pa so tudi sledeča dejstva, ki jih morate vedeti, da razumete, koliko časa potrebujete, da se zaljubite.

Kaj je zaljubljenost zaljubljenost?

إنه الحب proces razumevanja in sprejemanja vrednot, filozofije, zgodovine, izzivov in ekscentričnosti celotne osebe. Skratka, zaljubljenost se morda zdi intenzivna in neizmerna, vendar je tudi proces občutka bližine in sprejemanja celega bitja.

Koliko časa traja, da se zaljubiš?

Ljudje že od nekdaj iščemo odgovore na vprašanja o ljubezni. Nekatere raziskave med drugim kažejo, da moški o izpovedi ljubezni, ko so v razmerju, razmišljajo 97 dni, medtem ko ženske potrebujejo približno 149 dni, ugotavlja študija, objavljena v Journal of Personality and Social Psychology.

Študija iz leta 2010, objavljena v reviji Evolutionary Psychology, je pokazala, da se moški, čeprav tega morda ne ubesedijo, zaljubijo hitreje kot ženske. Obstajajo tudi druge študije, ki so v nasprotju s temi predstavami, zato je raziskava precej nedokončna. Strokovnjaki še vedno pravijo, da je čas, ki je potreben, da se zaljubiš, pri vsakem drugačen.

Razlogi, zakaj se hitro zaljubite

Kako hitro se boste zaljubili, je lahko odvisno tudi od drugih dejavnikov.

1. Slog navezanosti

Ljudje, ki imajo tesnoben slog navezanosti, se hitreje zaljubijo. Takšni ljudje namreč morda čutijo, da potrebujejo partnerja, da se počutijo varne, zato so bolj odprti za zaljubljanje in se hitreje kot večina spuščajo v odnose.

Tisti z izogibajočim se stilom navezanosti se ponavadi izogibajo hitrim intimnim občutkom.

2. Intimnost

Da, zaljubljenost je lahko odvisna tudi od tega, ali ste s to osebo že imeli spolne odnose. Čeprav morda mislite, da je priložnostna spolnost povsem v redu, a ta lahko povzroči, da občutke do nekoga razvijete veliko hitreje, saj doda še eno plast intimnosti.

3. Spominja vas na enega od vaših staršev

V ljudi se hitreje zaljubimo, če nas podzavestno spominjajo na naše starše. Namreč takšna oseba se nam zdi znana in varna, kar spodbuja bližino in na koncu privede do hitrejšega zaljubljanja.

الحب من النظرة الأولى

نعم، zagotovo se je mogoče zaljubiti na prvi pogled, čeprav je to redko. Običajno je tisto, kar ljudje smatrajo za “ljubezen na prvi pogled”, pravzaprav spolna privlačnost. Psihologi dodajajo, da se iz te privlačnosti včasih zvezde poklopijo in oseba, ki te privlači, na koncu postane tvoj zakonski partner, kar močno prispeva k fenomenu ljubezni na prvi pogled.

Vendar pa nekatere raziskave kažejo, da se možganska omrežja povezana z ljubeznijo, lahko aktivirajo v petini sekunde po srečanju z osebo.

عبر GIPHY

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.