fbpx

谁坠入爱河更快——男人还是女人?

一见钟情

照片:Vlada Karpovich/Pexels

坠入爱河需要多长时间?是否可以快速感受到爱?您刚刚结束一次愉快的约会,心情忐忑不安,笑容不停,迫不及待地等待下一次约会。你觉得这是一见钟情,你想知道这种爱是否会持续下去。无论您的爱情状况如何,考虑坠入爱河需要多长时间都是完全正常的。

Klinični in spolni psihologi so mnenja, da je ljubezen na prvi pogled in koliko časa bo ta trajala odvisna od posameznikov, okoliščin in okolja, v katerem se nahajate. Pomembna pa so tudi sledeča dejstva, ki jih morate vedeti, da razumete, koliko časa potrebujete, da se zaljubite.

Kaj je zaljubljenost zaljubljenost?

是爱 proces razumevanja in sprejemanja vrednot, filozofije, zgodovine, izzivov in ekscentričnosti celotne osebe. Skratka, zaljubljenost se morda zdi intenzivna in neizmerna, vendar je tudi proces občutka bližine in sprejemanja celega bitja.

Koliko časa traja, da se zaljubiš?

Ljudje že od nekdaj iščemo odgovore na vprašanja o ljubezni. Nekatere raziskave med drugim kažejo, da moški o izpovedi ljubezni, ko so v razmerju, razmišljajo 97 dni, medtem ko ženske potrebujejo približno 149 dni, ugotavlja študija, objavljena v Journal of Personality and Social Psychology.

Študija iz leta 2010, objavljena v reviji Evolutionary Psychology, je pokazala, da se moški, čeprav tega morda ne ubesedijo, zaljubijo hitreje kot ženske. Obstajajo tudi druge študije, ki so v nasprotju s temi predstavami, zato je raziskava precej nedokončna. Strokovnjaki še vedno pravijo, da je čas, ki je potreben, da se zaljubiš, pri vsakem drugačen.

Razlogi, zakaj se hitro zaljubite

Kako hitro se boste zaljubili, je lahko odvisno tudi od drugih dejavnikov.

1. Slog navezanosti

Ljudje, ki imajo tesnoben slog navezanosti, se hitreje zaljubijo. Takšni ljudje namreč morda čutijo, da potrebujejo partnerja, da se počutijo varne, zato so bolj odprti za zaljubljanje in se hitreje kot večina spuščajo v odnose.

Tisti z izogibajočim se stilom navezanosti se ponavadi izogibajo hitrim intimnim občutkom.

2. Intimnost

Da, zaljubljenost je lahko odvisna tudi od tega, ali ste s to osebo že imeli spolne odnose. Čeprav morda mislite, da je priložnostna spolnost povsem v redu, a ta lahko povzroči, da občutke do nekoga razvijete veliko hitreje, saj doda še eno plast intimnosti.

3. Spominja vas na enega od vaših staršev

V ljudi se hitreje zaljubimo, če nas podzavestno spominjajo na naše starše. Namreč takšna oseba se nam zdi znana in varna, kar spodbuja bližino in na koncu privede do hitrejšega zaljubljanja.

一见钟情

是的, zagotovo se je mogoče zaljubiti na prvi pogled, čeprav je to redko. Običajno je tisto, kar ljudje smatrajo za “ljubezen na prvi pogled”, pravzaprav spolna privlačnost. Psihologi dodajajo, da se iz te privlačnosti včasih zvezde poklopijo in oseba, ki te privlači, na koncu postane tvoj zakonski partner, kar močno prispeva k fenomenu ljubezni na prvi pogled.

Vendar pa nekatere raziskave kažejo, da se možganska omrežja povezana z ljubeznijo, lahko aktivirajo v petini sekunde po srečanju z osebo.

通过 GIPHY

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。