fbpx

لكزس RZ 450e (2023): لكزس الجديدة الكهربائية بالكامل

لكزس آر زد 450 إي؛ الصورة: newsroom.lexus.eu

Lexus RZ 450e predstavlja povsem nov električni avtomobil te znamke in je v svojem bistvu skoraj enak Toyoti bZ4X in Subaru Soleterri. A se od obeh tudi opazno razlikuje, saj gre vendarle za premijsko znamko.

Ker gre vendarle za Lexus, se لكزس آر زد 450 إي opazno razlikuje od sorodnih Toyote bZ4X in Subaru Solterre. Zunanja podoba je čistejša in nosi manj plastične ʺnavlakeʺ. Stebrički so obarvani v sijočo črno barvo, kar poustvari vtis lebdeče strehe. Črna so tudi stranska ogledala, ki so nameščena nižje kot pri že omenjenih modelih. Spremenjeni so žarometi, RZ pa je dobil linije, ki so značilne zgolj zanj in tako ne moremo govoriti o tem, da se od ostalih razlikuje zgolj po znački.

Notranjost modela BZ ponuja nenavaden volan in povsem svojo notranjost. Instrumentalni zaslon je nameščen bližje vozniku, le ta pa ima na voljo še večji 14-palčni zaslon na dotik. Osrednja konzola ponuja še nekaj hitrih tipk za dostop do različnih funkcij v avtomobilu. V notranjosti prevladujejo premijski materiali in je tudi najprijetnejša izmed trojice.

لكزس آر زد 450 إي؛ الصورة: newsroom.lexus.eu

RZ ima na voljo zgolj štirikolesni pogon, ki se skriva pod oznako Direct4. Prednji elektromotor modela 450e ima 150 kW moči, zadnji pa 80 kW. Skupaj tako pridelata 230 kW، على التوالى 313 حصانا. Navor ki je pri tem na voljo znaša 435 njuton metrov. بطارية ذات سعة 71.4 كيلوواط ساعة naj bi imela dovolj energije za do 362 kilometrov dolgo pot, le ta pa je odvisna tudi od nivoja opreme, ki si jo izberemo. Bolje opremljeni modeli imajo namreč več dodatne opreme, ki je posledično tudi težja. Lexus RZ naj bi bil na voljo proti koncu letošnjega leta.

معلومات اكثر

lexus.si

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.