fbpx

Lexus RZ 450e (2023): 새로운 완전 전기 Lexus

Lexus RZ 450e; Foto: newsroom.lexus.eu

Lexus RZ 450e predstavlja povsem nov električni avtomobil te znamke in je v svojem bistvu skoraj enak Toyoti bZ4X in Subaru Soleterri. A se od obeh tudi opazno razlikuje, saj gre vendarle za premijsko znamko.

Ker gre vendarle za Lexus, se Lexus RZ 450e opazno razlikuje od sorodnih Toyote bZ4X in Subaru Solterre. Zunanja podoba je čistejša in nosi manj plastične ʺnavlakeʺ. Stebrički so obarvani v sijočo črno barvo, kar poustvari vtis lebdeče strehe. Črna so tudi stranska ogledala, ki so nameščena nižje kot pri že omenjenih modelih. Spremenjeni so žarometi, RZ pa je dobil linije, ki so značilne zgolj zanj in tako ne moremo govoriti o tem, da se od ostalih razlikuje zgolj po znački.

Notranjost modela BZ ponuja nenavaden volan in povsem svojo notranjost. Instrumentalni zaslon je nameščen bližje vozniku, le ta pa ima na voljo še večji 14-palčni zaslon na dotik. Osrednja konzola ponuja še nekaj hitrih tipk za dostop do različnih funkcij v avtomobilu. V notranjosti prevladujejo premijski materiali in je tudi najprijetnejša izmed trojice.

Lexus RZ 450e; Foto: newsroom.lexus.eu

RZ ima na voljo zgolj štirikolesni pogon, ki se skriva pod oznako Direct4. Prednji elektromotor modela 450e ima 150 kW moči, zadnji pa 80 kW. Skupaj tako pridelata 230 kW, 각각 313 konjskih moči. Navor ki je pri tem na voljo znaša 435 njuton metrov. 용량이 있는 배터리 71,4 kWh naj bi imela dovolj energije za do 362 kilometrov dolgo pot, le ta pa je odvisna tudi od nivoja opreme, ki si jo izberemo. Bolje opremljeni modeli imajo namreč več dodatne opreme, ki je posledično tudi težja. Lexus RZ naj bi bil na voljo proti koncu letošnjega leta.

추가 정보

lexus.si

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.