fbpx

نبأ عظيم لجميع عشاق السفر

SponsoredSF1 COFFEE

في هذا الخريف، يمكنك بسهولة أن تضفي البهجة على يومك من خلال السفر عبر نكهات إندونيسيا. يأخذنا إلى هناك جيرنيج وماجا زفير، أساتذة الطهي الذين أعدوا نسخة خاصة جدًا من القهوة من خط نسبريسو ماستر أوريجينز وأضفت إليه القرفة والقرنفل. تحقق من الوصفة المثيرة للاهتمام.

Jerneja in Majo, ustvarjalca kulinaričnega bloga Jernej Kitchen, ljubezen do dobre hrane, različnih okusnih sestavin in preizkušanja novih receptov spremlja že od malih nog. Zaupala sta nam, da je njun najljubši jutranji ritual uživanje ob dobri كؤوس من القهوة, ob kateri velikokrat dobita tudi navdih za svoje nove inovativne kulinarične mojstrovine.

Kje in kako najdeta navdih za ustvarjanje?
Navdih za ustvarjanje najbolj črpava iz sezon in tega, kar je na domačem vrtu ter v sadovnjaku. In pa tudi iz obiska okoliških krajev in tudi tistih, ki so malo bolj oddaljeni. Lani sva naprimer obiskala Rim, kjer naju je navdušil metin sladoled s koščki čokolade, ki sva ga poustvarila za blog in pa New York, kjer sva dobila idejo za dušeno endivjo solato, ki sva jo tudi poustvarila za blog v kombinaciji z lososom. V prihodnosti, ko se bo zdravstvena situacija izboljšala, pa si zelo želiva obiskati tudi Južno Ameriko in Indonezijo, kjer sva prepričana, da bi bila zelo navdihnjena. Najina dolgoletna želja je tudi ogled plantaž kave, za katere verjameva, da so fascinantne.

In ko smo že pri plantažah kave, kaj vama je najbolj pomembno pri izbiri kave?
Aroma, intenzivnost, stopnja praženosti, pa tudi to da veva, kako je pridelana, od kod izvira, pomembna nama je transparentnost in to sva našla prav v Nespresso Master Origins liniji, ki jo izdelujejo s posebno skrbnostjo v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci kave. Tudi sama se trudiva, da izbirava lokalno in sezonsko hrano, tako, da je prava izbira kave samo še pika na i.

نسبرسو

Kateri okus kave je trenutno vajin najljubši?
Trenutno je najin najljubš okus Aged Sumatra من نسبرسو Master Origins linije. Kava Aged Sumatra ima neustavljive lesene note, ki spominjajo na gozdnata pobočja zelene Sumatre, in bogato žametno teksturo, začinjeno s kompleksnimi notami kakava in sladke karamele. Posledično je odlična za ta hladen jesenski čas in kombiniranje z začimbami, ki fantastično spadajo v jesen: cimet, piment, klinčki.

S čim bosta pospestrila vajine jedi letošnjo jesen?
Tudi letošnjo jesen se bova nagibala k ustvarjanju s tem, kar najdeva v gozdu, torej kostanje in gobe. Želiva pa si ustvariti tudi nove bučne jedi ter eksperimentirati s kavo. Letos se nama je pridružil tudi novi družinski član, tako da nama prav pride slastna kava, ki naju drži pokonci, hkrati pa nudi užitek. Obožujeva eksperimentirati z jesenskimi okusi v kombinaciji z dobro kavo in spenjenim mlekom. Trenutno obožujeva Spiced Piccolo, ki naju spominja na potovanja in eksotične okuse ter Chai Cappuccino, ki naravnost ogreje dušo in telo.

Lahko recept delita tudi z našimi bralci?
Seveda, z veseljem. Za lažjo in boljšo predstavo sva pripravila, kar dva video recepta.

Recept: Spiced Piccolo

Spiced piccolo

Za eno kavo potrebujemo:

  • 1 kapsula Master Origins Indonesia
  • 1 žlička surovega kakava v prahu
  • 1 vrečka trsnega sladkorja
  • 1 majhen ščepec zmletih klinčkov
  • 1 majhen ščepec mletega cimeta
  • ¼ skodelice vročega spenjenega mleka
  • 1 cimetova palčko.

Na dnu skodelice premešamo kakav, trsni sladkor in klinčke v prahu. Master Origins Indonesia vstavimo v kavni aparat in pripravimo espresso, ki ga prelijemo čez sestavine v skodelici. Mešamo vse dokler se suhe sestavine ne raztopijo. Do polovice skodelice nalijemo spenjeno mleko. Posujemo z mletim cimetom, dodamo cimetovo palčko za mešanje in postrežemo.

Video postopek priprave Spiced Piccolo:

Recept: Chai Cappuccino

Chai Cappucino

Za skodelico kave potrebujemo:

  • 1 kapsulo Masters Origin Aged Sumatra أو India
  • 1 žličko kondenziranega mleka
  • ½ skodelice vročega penečega mleka
  • tri ščepce mletega cimeta
  • ščepec mletega belega popra
  • nastrgano belo čokolado

Master Origins Aged Sumatra أو India vstavimo v kavni aparat in pripravimo espresso, ki ga prelijemo čez kondenzirano mleko v skodelici. Do vrha jo napolnimo s spenjenim mlekom in posujemo z mešanico cimeta in belega popra. Dekoriramo še z belo čokolado in postrežemo.

Video postopek priprave Chai Cappuccino:

Izdelke نسبرسو lahko kupite v spletni trgovini نسبرسو.سي. Ljubitelji kave نسبرسو pa lahko svoje najljubše izdelke najdete tudi na dodatni novi lokaciji v Ljubljani. Odprl se je namreč novi Nano butik v nakupovalnem središču Aleja.

معلومات اكثر

نسبرسو.سي

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.