لقد بدأ موسم اليقطين، ويمكنك استخدامه لصنع مختلف الحلويات اللذيذة بما في ذلك البسكويت.
Odlično se podajo k skodelici kave in so tako dobri, da jih ne boste mogli nehati jesti. Če jih boste hranili v škatli s pokrovom, bodo ostali sveži tudi do enega tedna.
Piškoti iz buč
المكونات
- 400 g buče
- 1 ملعقة كبيرة سكر
- 2 بيض
- 8 g vaniljevega sladkorja
- 100 ml olja
- 100 غرام من السكر البودرة
- 280 جرام دقيق
- 12 g pecilnega praška
الاتجاهات
- Bučo očistimo, narežemo na kocke, damo v ponev in potresemo z žlico sladkorja. Zalijemo s kozarcem vode, nato pa na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut.
- Ko se kocke buče zmehčajo, jih pretlačimo z vilicami, dodamo vaniljev sladkor, jajca, olje in sladkor v prahu ter vse skupaj dobro premešamo.
- Zmesi dodamo moko in pecilni prašek, nato vse skupaj še enkrat dobro premešamo.
- Pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo razdelimo na 4 enake dele, nato iz vsakega oblikujemo palčke.
- Narežemo jih na približno 3 cm dolge kose in jih razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
- Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 20 minut.
- Po želji jih pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.