fbpx

لا ينبغي تسخين هذه الأطعمة في فرن الميكروويف

الصورة: إنفاتو

هل تستخدم الفرن المستقل غالبًا للطهي والخبز وإعادة التسخين؟ هل تعرف ما هي الأطعمة التي يجب عليك الاهتمام بها لتحضيرها بشكل صحيح أو ما هي الأطعمة التي لا يجب تسخينها في الميكروويف على الإطلاق؟

V marsikaterem gospodinjstvu je mikrovalovna pečica pomemben del gospodinjskih aparatov. Čeprav je namenjena pogrevanju hrane in hitremu kuhanju, obstajajo določena živila, ki jih v njej nikoli ne smete pogrevati.

Piščanec

Piščanec je glavni krivec za širjenje salmonele, še posebej, če ni pravilno kuhan! Ko kuhate kos surovega piščanca v mikrovalovni pečici, so možnosti za enakomerno in temeljito kuhanje zelo majhne, ​​zaradi česar obstaja potencialna nevarnost okužbe z bakterijami.

Enako lahko rečemo za druge kose surovega mesa. Najbolje je, da meso temeljito pečete na neposrednem ognju, v ponvi, na žaru ali v pečici.

Paradižnik in paradižnikova omaka

Tako kot kuhana jajca lahko tudi paradižnik povzroči veliko zmešnjavo, če preživi preveč časa v mikrovalovni pečici.

Paradižnikovo omako raje pripravljajte na štedilniku. Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Zaradi vsebnosti tekočine v omaki iz svežega paradižnika in testenin se zaradi povečanega pritiska nastanejo mehurčki, zaradi česar je mikrovalovna pečica prekrita z rdečimi madeži.

Kuhana jajca

Ko segrevate kuhana jajca v mikrovalovni pečici, se iz molekul vode nabere para, ki povzroči dvig tlaka. Ker imajo jajca tanko membrano in lupino, niso sposobna prenesti vsega tega pritiska, zaradi česar lahko jajce eksplodira v mikrovalovni pečici ali ob prvem ugrizu.

Predelano meso

Za začetek predelano meso ni najbolj zdravo živilo, saj vsebuje velike količine soli, aditivov, kemikalij in konzervansov. Če dodate mikrovalovno sevanje, se lahko poveča raven holesterola, kar lahko povzroči težave s srcem. Najvarnejši način pogrevanja je na žaru ali na štedilniku.

Bodite pazljivi z uporabo korenja. Foto: Mali Maeder / Pexels

جزر

Čeprav lahko korenje kuhamo in pogrejemo v mikrovalovni pečici, je lahko surovo korenje potencialno nevarno. Če ni dobro oprano in je na njem ostala umazanija, lahko minerali iz zemlje povzročijo iskre v mikrovalovni pečici. Če se to dogaja pogosto, lahko resno poškoduje vašo mikrovalovno pečico.

Čili

Čili paprika, še posebej zelo pekoča, vsebuje visoko vsebnost kapsaicina, ki je lahko zelo vnetljiv. Ko je kapsaicin izpostavljen elektromagnetnim valovanjem v mikrovalovni pečici, začne izhlapevati in se lahko vname! Ogenj in dim, ki izhajata iz mikrovalovne pečice, lahko povzročita draženje kože in opekline.

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.