shutterstock_581716216
V zraku · odnosi

Ne morete prenehati misliti na nekoga? Nenehno razmišljate o nekom, ki vam ne vrača ljubezni? Potem si NUJNO preberite teh 20 korakov, ki vam bodo pomagali, da spet zaživite.

Kdorkoli že je … težko ga/jo je spraviti iz vaših možganov in misli. Bolj ko poskušate, da ne bi mislili nanj/nanjo, bolj razmišljate o tej osebi. Ta začarani krog misli je težko prekiniti, saj preprosto ne morete nadzorovati svojega uma in misli. Če ste pripravljeni preboleti svojo bivšo ali neizpolnjeno ljubezen in prenehati misliti na nanjo, vam lahko pomagamo. Zaupali vam bomo 20 nasvetov, s katerimi boste lažje in hitreje pozabili nanjo.

ODLOČITE SE IN TO NAREDITE

Prvi korak, da se premaknete naprej v življenju, je, da se odločite, da ste na to pripravljeni, čeprav niste. Če verjamete ali ne, najboljše odločitve so tiste, na katere niste pripravljeni, da jih naredite. Torej naredite jih in pozabite na osebo, ki vam polni misli z neumnostmi.

NAREDITE KONEC

Naredite, kar morate narediti, da to osebo izpustite iz svojih misli. Če se morate pogovoriti z njo, to storite. Če ji morate pisati, to naredite. Potem pa napravite naslednjo stvar – osredotočite se na nekaj drugega, ne nanjo. Nase.

POGREŠAJTE GA/JO IN POTEM STOP – PRENEHAJTE

Prepustite se svojim občutkom, bodite jezni, razočarani, kričite, jočite in potem prenehajte s tem. Bodite preprosto srečni, saj je pred vami še toliko lepih trenutkov v življenju. Ljubezni, smeha, sreče, objemov.

MISLITE NA NEKAJ DRUGEGA

Če se vam zdi, da morate zamenjati en obraz z drugim, eno osebo z drugo, da boste lažje pozabili na neko osebo, naredite to, ampak le do meje, ki je sprejemljiva. Druge osebe nikakor ne smete prizadeti na podoben način, kakor so drugi vas.

NE IŠČITE GA/JE

Ne zadržujete se tam, kjer veste, da bo. Ne hodite na zabave skupnih prijateljev. Ne jejte, kjer je on/ona, in takoj naprej.

NE DOVOLITE SI, DA BI SE POČUTILI SLABO

Če se počutite krive, ker se odnos ni izšel, ker je vse skupaj propadlo, prenehajte zdaj! V razmerju sta vedno dve osebi in vsaka nosi svojo krivdo, svoje razloge, da nekaj ne uspe. Ne samo vi. Zapomnite si to!

OSTANITE “OFFLINE”

Blokirajte ga/jo na družbenih omrežjih ali mu/ji vsaj prenehajte slediti. Če ne boste vedeli, kaj počne, ne boste toliko mislili nanj/nanjo. Ostanite na razdalji, oddaljite se, pa četudi za vedno.

NE BOJUJTE SE SAMI S SEBOJ

Iz slabega počutja se ne razvije nič dobrega. Pomislite raje, kaj bi lahko bilo, če bi se vse tako in tako končalo. Morda še slabše? Razmerja se končujejo in svet se vrti naprej. Dajte si prostor, da začutite sebe, da se sestavite, in potem nadaljujete svojo pot.

POJDITE NEKAM STRAN

Vzemite si čas in odidite na izlet, na pijačo s prijateljem, samo pojdite iz svojega varnega zavetja, kjer prevladujejo vaše misli.

DRUŽITE SE S PRIJATELJI

Bodite z ljudmi, ki so srečni, da vas imajo, da ste z njimi, da ste tu – zdaj.

SMEJTE SE V SEBI

Čeprav se vam zdi, da umirate v sebi, je nujno, da se opomnite, da gre življenje naprej in da boste spet srečni. Ne danes, ne jutri, čez nekaj časa pa zagotovo. Verjemite v to.

ZABAVAJTE SE, DOVOLJENO VAM JE

Ne sedite samo na kavču in se smilite sami sebi. Pojdite med ljudi. Če vam ni do zabave, vseeno pojdite.

NE VERJEMITE SVOJIM MISLIM

Če mislite, da niste pozabili bivšega partnerja, a vse kaže na to, da ste ga, se zamislite in raziščite, od kje prihajajo takšne misli. Sprejmite dejstvo, da se bojite sprejeti odgovornost za prihodnost. Bodite raje navdušeni nad spremembami v svojem življenju, namesto da se bojite sprememb. Dajte jim priložnost, ne bo vam žal. Verjemite.

BODITE NEUSMILJENI

Nihče ne bo živel vašega življenja namesto vas. Ko boste to spoznali, bo lažje, lahko boste spet zaživeli in šli naprej. Sicer ranjeni, a z novimi izkušnjami. Bodite neusmiljeni v svojem pristopu pri prebolevanju bivšega partnerja. Ne glede na to, kako dobro sta se razumela, ste se odločili, da iz takšnega ali drugačnega razloga končate z njim. Ali on z vami. Torej namesto da se osredotočate na dobro ali slabo v odnosu in ste ujeti v dramo v svojih mislih, raje nadaljujte s tem, kar si želite, brez njih. Samo pojdite naprej. Vi si morate želeti, da boste bolje, nihče ne more tega storiti namesto vas!

BODITE NEUSTRAŠNI

Ne pozabite, da ste bili čisto dobro, preden ste spoznali bivšega partnerja, in spet boste, kmalu. Veliko ljudi naredi napako in vse svoje upe, sanje, ljubezen usmeri v enega človeka. Potem pa ugotovijo, da on/ona ni takšna oseba, kakršna so mislili, da je, in se sesujejo. Bolje bi bilo, da bi že zdavnaj končali ta odnos in ga ustvarili s kom drugim.

ODSTRANITE GA/JO IZ ŽIVLJENJA

Ne pretvarjajte se, da ste še vedno lahko prijatelj s to osebo. Odstranite vse, kar vas je kdaj povezovalo ali spominjalo nanjo. Ne gre za zanikanje odnosa, ampak za to, da se raje usmerite na odnos do sebe. Vi ste tisti, s katerim živite vsak dan.

STAVITE NASE

Poskrbite, da boste preživeli nekaj časa sami, da se spet spoznate. Spomnite se, kaj vam je bilo všeč na vas, preden ste se predali drugi osebi. Kakšni ste bili? Od partnerjev po navadi zahtevate, da vam izkazujejo nenehno pozornost, v njih iščete smisel življenja. A smisel življenja ste vi sami! Osredotočite se nase in naslednjič pustite partnerju, da se tudi on osredotoči nase, in skupaj zrastita kot posameznika in par. Zapomnite si to!

BODITE POGUMNI

Pogum je pomemben del prebolevanja, saj morate znova odkriti, kdo ste, kaj vam je všeč, kam želite iti. Morda je pred vami nova priložnost, ki ste jo skoraj zamudili, ko ste vsakih pet minut preverjali njegov/njen profil na Instagramu. Ne pustite, da gre življenje mimo vas!

BODITE DOBER PRIJATELJ

Če ne morete biti dobri do sebe, bodite dobri do nekoga drugega. Bodite prijatelj nekomu, ki vas potrebuje, morda še bolj, kot vi potrebujete njega.

CENITE SE

Včasih, ko ne morete prenehati misliti na nekoga, verjamete, da če bi se spet srečala in začela znova, da bi bilo vse popolno. Včasih je morda res tako. Včasih se razmerja v drugo odlično obnesejo, a ne zmeraj. Srečni ste lahko le, če ste zadovoljni sami s seboj in skupaj s to osebo. Če ne, ne sprejmite druge priložnosti.

Ne iščite sreče zunaj sebe, če je niste najprej našli v sebi. Ko boste ljubili sebe, boste ljubezen lahko ponudili tudi drugi osebi. Tisti pravi, ki bo z vami odkrivala skrivnosti – vaju in življenja.


maxresdefault (35) Ko se zaljubi psihopat … se zgodi tole! logan-armstrong-8AQHzpvssVw-unsplash Ljudje, ki so samski, imajo teh 11 skrivnih moči! x1080 (1) Zakaj se ravno najmočnejše ženske pogosto počutijo tako zlomljene v sebi? krishh-chvyv2qXpRY-unsplash Žalostno, a resnično: ljudje smo do neznancev prijaznejši kot do tistih, ki jih imamo radi! ·