Proměňte jahody v opojnou jahodovou pěnu, která si vás svou jemnou chutí koupí navždy.
Jahodová pěna je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Recept: božská čokoládová pěna pouze ze dvou ingrediencí!
![Jagodnemu moussu se ne boste mogli upreti.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/08/191-paleo-strawberry-mousse-4wm-715x1024-660x812.jpg)
Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!
Recept za jagodni mousse:
Sestavine za jagodni mousse:
- 250 g jahod
- 3 vejce
- 2 lžíce cukru
- 125 ml mléka
- 125 ml sladké smetany
- listy meduňky (na ozdobu)
Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!