fbpx

GASTRUNAULT COSMIK ICE CREAM: mrazem sušená zmrzlina, která nikdy neroztaje

„Mrazem sušená zmrzlina“ neboli lyofilizovaná zmrzlina není nový pojem, na Měsíc ji s sebou totiž nesli i astronauti mise Apollo 11. Taková zmrzlina však nebyla nijak zvlášť chutná. Do dneška.

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream je pripravljen s procesom liofilizacije, ki s sušenjem in zmrzovanjem odstrani vodo iz organskih snovi, hkrati pa ohrani njihovo strukturo in sestavo. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno ‘sušenje’ živil, zato ga uporabljamo za občutljive in drage izdelke. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode, čemur sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v materialu sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

Sladoled pripravljen s procesom liofilizacije
Sladoled, pripravljen s procesom liofilizacije

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream ima seveda velike prednosti pred konvencionalnim sladoledom. A svoje življenje začne kot popolnoma običajen naravni sladoled narejen in 100-odstotno naravnih sestavin brez dodatkov. Potem mu dodajo ščepec soli in ga obdelajo s posebnim zamrzovalnikom za liofilizacijo.

Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure

Robert Collignon is raising funds for Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure on Kickstarter! The world’s first artisanal freeze-dried ice cream. Organic and unmeltable, so you can enjoy premium ice cream anywhere on the planet.

Rezultat je sladoled, ki mu ni treba biti v hladilniku in ga lahko posledično uživate kjerkoli. Trenutno so na voljo štirje različni okusi.

Více informací

Více informací:
cosmik.com

S vámi od roku 2004

Od roku 2004 zkoumáme městské trendy a denně informujeme naši komunitu následovníků o novinkách v životním stylu, cestování, stylu a produktech, které inspirují vášní. Od roku 2023 nabízíme obsah v hlavních světových jazycích.