Září je časem nových kreativních počinů, a tak se na první kuchařské akademii City Chef nové sezóny dozvíme, jak rychle a snadno lze připravit jídlo, které aktivuje a stimuluje náš mozek. Spolu s dobrým jídlem se představí vinaři Piro Jakončič a Dveri Pax. Oficiální vodou akce je Jamnica.
Delovanje naših možganov je zelo povezano s hrano. Na tokratni akademiji bomo spoznali katera hrana spodbuja možganske celice k najboljšim dosežkom. Izvedeli bomo zakaj je pametno v naš jedilnik umestiti lososa, oreščke, stročnice, avokado in ostalo “hrano za možgane”. Med najbolj cenjeno »pametno hrano« spadajo borovnice, divji losos, oreščki in semena, avokado, rdeča pesa, žajbelj ter polnozrnati izdelki.” Kako hitro in enostavna je lahko priprava hrane, ki bo aktivirala in spodbudila naše možgane pa bomo spoznali z novo sezono naših kuharskih akademij.
Glavne jedi bo pripravljal glavni kuhar Gostilnice in pizzerije Kaval, Dragan, za sladice pa bo poskrbel slaščičar iz Lolite, Grega. Predstavila se bosta tudi Kavalova vinarja meseca septembra Piro Jakončič a Dveri Pax. Uradna voda akademije je Jáma.
O City CHEF kuharski akademiji
S City CHEF kuharsko akademijo želimo ljudem pokazati, da je kuhanje lahko hitro, zdravo in predvsem zabavno! Za to potrebujemo dobre, kakovostne sestavine, koristne namige in zanimive nasvete, dobro vino, ščepec ljubezni in seveda dobro družbo! Torej, vabljeni v našo družbo, v razstavni salon hišnih aparatov BOSCH, kjer bomo pod taktirko Kavalovih kuharskih mojstrov svoje čute razvajali z novimi, zanimivimi okusi, ki jih bomo dopolnjevali z ustreznimi vini.