Proměňte jahody v opojnou jahodovou pěnu, která si vás svou jemnou chutí koupí navždy.
Jahodová pěna je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Recept: božská čokoládová pěna pouze ze dvou ingrediencí!
Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!
Recept za jagodni mousse:
Sestavine za jagodni mousse:
- 250 g jahod
- 3 vejce
- 2 lžíce cukru
- 125 ml mléka
- 125 ml sladké smetany
- listy meduňky (na ozdobu)
Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!