Sluneční paprsky a jaro prostě volají po tom, abychom si dopřáli zmrzlinu. Proč ale pro změnu nezkusit zmrzlinový dort, který lze připravit za 30 minut?
Sezona sladoleda je uradno odprta! Zato si ga brez slabe vesti tudi privoščimo. Zmrzlinový dort je to nezpochybnitelné ena najokusnejših sladic, ki jih boste kadarkoli pripravilli, hkrati pa je tudi prijetna osvežitev. Recept za sladoledno torto, ki jo pripravite v 30 minutah, najdete v nadaljevanju.
Ingredience
- 3 vejce
- 100 g másla
- 50 g cukru
- 200 g jedlé čokolády
- 75 g moke (lahko je tudi polnozrnata)
- kakaový prášek
- špetka soli
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 1 l jagodnega sladoleda
Příprava
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopite na maslu in nato primešajte sladkor ter kakav v prahu. Ko dobite kompaktno maso, dodajte še jajca in moko ter zelo dobro primešajte. Maso prelijte v pekač za torto in pecite od 20 do 30 minut. Ko je biskvit končan, na njega nanesite sloje sladoleda – a postopoma. Ko nanesete prvi sloj, tega za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, da se malce utrdi, šele nato nanesite drugega. Okus sladoleda lahko seveda izberete po želji. Ko končate, sladoledno torto za pol dneva postavite v zamrzovalnik. Ko je popolnoma kompaktna, jo okrasite s svežim sadjem in po želji še s čokoladnimi mrvicami. Pa sladek dober tek!