Spojte dva kulinářské lahůdky v jedno a připravte si zatraceně dobré tiramisu se svařeným vínem. Zapomeňte na chuť kávy, je čas na víno!
Je lahko še boljše od tiramisuja? Da, tiramisu se svařeným vínem! Kako pripraviti slednjega, smo se že naučili (najboljši recept za kuhano vino), prav tako vemo, kako pripraviti klasični tiramisu, torej tak z okusom po kavi, tokrat pa si poglejmo, kako ta dva kulinarična priboljška združimo v eno, da dobimo dezert, za katero si boste želeli, da je ne bi nikoli zmanjkalo.
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Recept: jahodové tiramisu
Recept za tiramisu s kuhanim vinom:
Sestavine – tiramisu s kuhanim vinom:
- 250 g maskarponeja
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 150 ml kuhanega vina
- piškoti (Bebe, Spekulas …)
- ščepec cimeta (po želji)
Postopek priprave tiramisuja s kuhanim vinom:
Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljaku dodamo polovico sladkorja in stepemo v sneg. Ostanek sladkorja namenimo rumenjaku in penasto zmešamo. Dodamo maskarpone in za konec previdno še sneg. Kremo napolnimo v brizgalno vrečko in eno plast stisnemo v kozarec. Nato v posodo zlijemo kuhano vino in v njem namočimo koščke piškotov. Za eno plast jih zložimo po maskarponejevi kremi. Do vrha kozarca izmenično nalagamo kremo in piškote. Zaključimo s kremo. Preden tiramisu postrežemo, ga za nekaj ur postavimo v hladilnik. Tik pred uživanjem ga potresemo z malo cimeta. Pa dober tek!