Smrekrův chrám je mrtvý, ať žije Atelje. Slavná restaurace hotelu Union, která je otevřena od roku 1903, dostala nový list. Po 30 letech prošel důkladnou rekonstrukcí, která probíhala na koncepční, prostorové i kulinářské úrovni, a změnila i svůj název. "Řekni mi, co jíš, a já ti uvařím lépe," říkají. Výzva přijata! Vítejte v nejmodernější restauraci v Lublani.
Nazorjeva ulica 2
Lublaň, Slovinsko
Sobota od 18:00 do 22:00
Znameniti Smrekarjev hram je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Župan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre a dovnitř Strelcu na Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih chefov z bogatimi izkušnjami iz tujine.
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi kraft pivi, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Více informací:
union-hotels.eu